Africa » Egipt » Circuit Egipt - Luxor - Cairo - Revelion 2019
www.aerocenter.ro

Circuit Egipt - Luxor - Cairo - Revelion 2019

Specialistii tai pentru Egipt

Kotecz Eduard
Kotecz Eduard
rezervari@aerocenter.ro
0757-096466
0264-439390
Bulta Alexandra
Bulta Alexandra
rezervari@aerocenter.ro
0749-154014
0264-439390


CE NE RECOMANDA?
De ce Aerocenter?
 • iubim ceea ce facem
 • cunoastem lumea
 • suntem informati
 • suntem creativi si flexibili
 • credem in valoare
 • peste 50.000 de turisti
 • peste 17 ani de activitate

Alatura-te paginii de Facebook - Agentie de Turism Cluj Napoca

ULTIMELE ARTICOLE din blog
Activ
Croaziere
Explorare
Revelion 2019

Circuit Egipt - Luxor - Cairo - Revelion 2019  

Cod oferta: 1707
Durata: 7 nopti
Masa: mic dejun / demipensiune / pensiune completa
Plecare din: Bucuresti
Destinatie:
Egipt
Puncte de interes: Luxor Edfu Kom Ombo Aswan Cairo
de la
1.250 €/pers


print

Briefing

Ziua 1 - Bucuresti - Luxor (vas de croaziera)
Ziua 2 - Luxor (vas de croaziera)
Ziua 3 - Edfu - Kom Ombo (vas de croaziera)
Ziua 4 - Aswan (vas de croaziera)
Ziua 5 - Aswan (vas de croaziera) - tren Cairo
Ziua 6 - Cairo
Ziua 7 - Cairo
Ziua 8 - Cairo

Preturi

Plecare din Bucuresti
Perioada Pret
29.12.2018 - 05.01.2019
1250
Adauga la vacante preferate

Pretul include

 • 7 nopti cazare: - 2 nopti cu mic dejun in Cairo - hotel Le Meridien Pyramids 5* sau similar - 1 noapte tren cu demipensiune - vagon de dormit (cusete pentru 2 pers.) - 4 nopti cu pensiune completa pe vas Croaziera 5*
 • 2 mese de pranz incluse in 03 / 04.01.2019
 • cina de Revelion (pe vasul de croaziera)
 • vizite conform programului (acesta poate suferi modificari, cu respectarea tuturor obiectivelor incluse in program): - Cairo: Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa), tur oras cu vizite la Moscheea de Alabastru, citadela lui Salah El Din (intrarile nu sunt incluse), bazarul Khan El Khalily - zi intreaga vizita la Piramidele din Giza, si apoi Memphis si Sakkara. - Aswan: Obeliscul Neterminat, Templul Philae, Gradina Botanica - Kom Ombo: Templul lui Horus si Sobek; - Edfu: Templul Horus Behdet; - Luxor: malul de est si cel de vest (Valea Regilor, Templul Reginei Hatshepsut, Templele Luxor si Karnak)
 • transferuri cu autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video
 • zbor direct charter TAROM : Otopeni - Luxor / Cairo - Otopeni
 • taxe de aeroport
 • bacsisuri
 • transfer intern de grup din Brasov, Constanta, Iasi, Galati, Rm. Valcea, Pitesti la Aeroportul Otopeni. Solicitarea de transfer trebuie mentionata in momentul efectuarii rezervarii, cu precizarea orasului de imbarcare a turistilor
 • asigurare medicala si storno
 • ghid local pe toata durata excursiei
 • insotitor de grup vorbitor de limba romana

Pretul nu include

 • cheltuieli personale
 • bauturi in timpul meselor
 • supliment Business Class: 195 €/pers - include strict prealocare loc pe primele randuri si catering business in avion, 2 bagaje de cala de max. 23 kg + 1 Bagaj de cabina de max. 10 kg
 • intrarea in incinta uneia dintre piramide si in Camera Mumiilor din cadrul Muzeului de Egiptologie
 • alte obiective turistice si intrari, in afara celor mentionate in program
 • excursii optionale
 • taxa de viza (pentru turistii cu PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC - taxa de viza (24eur / pers.) - se achita la agentie (prin selectarea acestei componente la momentul rezervarii). In acest caz, la sosirea pe aeroportul din Cairo, viza este deja obtinuta de catre partenerelul local, eliminand astfel timpul indelungat de asteptare la ghiseu. (Pasapoartele trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data iesirii din Egipt si min. ½ pagina goala, pe care sa incapa viza de Egipt). Pentru turistii STRAINI sau cei cu PASAPORT DIPLOMATIC si DE SERVICIU - informatii legate de viza se vor obtine personal, de la Ambasada Republicii Arabe Egipt în România.)

Descriere circuit pe larg

Ziua 1 (29.12.2018). Bucuresti - Luxor (vas de croaziera)
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda cu doua ore inainte de decolare si imbarcare pe cursa charter Tarom, cu decolare la 10:10 spre Luxor. Sosire la Luxor la 13:30 si transfer pentru imbarcare pe vas de croaziera 5*. Pranz pe vas. Dupa masa, vizitam complexul de Temple Karnak, dedicat Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), acesta reflectand superioritatea templului prin inalta sa vibratie. Urmeaza apoi sa avem parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului, si vom vizita templul Luxor, seara, cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenofis al-III-lea. La intoarcere, cina pe vas si timp liber pentru divertisment (o petrecere cu dans oriental si folcloric).
 
Ziua 2 (30 .12.2018). Luxor (vas de croaziera)
Mic dejun pe vasul de croaziera. Incepem vizita in Valea Regilor unde vom avea acces la trei morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosita ca si necropolis timp de 500 de ani intre dinastiile 18 si 20, cu aproximativ 1500 de ani inainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tutankhamon (dinastia 18). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse azi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la templul Reginei Hatshepsut - prima femeie faraon - unic prin tehnica de constructie (intrare inclusa), si apoi siturile arheologice “Colosii lui Memnon”.
Cina pe vas si petrecere (Galabia Party) unde ne distram, dansam si participam la diverse competitii.
Pe timpul noptii vasul navigheaza catre Edfu.

Ziua 3 (31.12.2018). Edfu - Kom Ombo (vas de croaziera)
Se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care vorbeste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie mentionat ca de la aceasta legenda a pornit religia Egipteana Veche. Transferul la templu se face cu trasuri cu cai. Micul dejun se va servi pe vas dupa terminarea vizitei templului. Mai departe, navigam catre Kom Ombo. Timp liber pe vas pentru relaxare.  Pranzul va fi servit pe vas. In jurul orei 17:00, ajungem la Kom Ombo unde vom vizita templul lui Sobek si Horus, care reprezinta uniunea a doua temple antice, unul dedicat Zeului crocodil Sobek, zeul fertilitatii si creatorul lumii si celalalt dedicat lui Haroeris (numele antic al lui Horus) zeul cu trup de acvila. La ora 21:00, pe vas incepe Cina de Revelion urmata de un program artistic cu dans folcloric si oriental. Dupa terminarea programului artistic, dans pana la ora 1 dimineata.

Ziua 4 (01.01.2019). Aswan (vas de croaziera)
Sosire la Aswan si mic dejun pe vasul de croaziera. Timp liber pe vas pentru relaxare sau plimbari individuale in Aswan. Fost oras garnizoana in timpul Egiptului Antic, Aswan a fost martorul numeroaselor campanii militare desfasurate impotriva Nubiei. Numeroase obiective turistice care s-au pastrat pana in zilele noastre au legatura cu pozitionarea strategica a acestui oras pe malul Nilului.  Exista o serie de constructii masive din granit, obeliscuri si temple care inscriu Aswanul pe lista celor mai importante orase ale Egiptului. Pranz pe vas. Dupa amiaza, mergem sa vizitam Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc din lume, despre care multi arheologi spun ca acesta a fost creat pentru a comemora cel de-al 16-lea an ca faraon pentru Hatshespsut. De ce a ramas neterminat? Este una dintre cele mai mari dileme ale arheologilor, care a nascut numeroase supozitii. O varianta ar fi faptul ca odata terminat, el ar fi devenit imposibil de transportat, o alta ca acesta s-ar fi fisurat in timpul cioplirii, ceea ce il facea sa nu mai fie potrivit scopului pentru care a fost facut. Cert este ca, dupa 3500 de ani, el este inca atasat de roca de baza in care a fost cioplit. Seara, cazare si cina pe vasul de croaziera. 

Ziua 5 (02.01.2019). Aswan (vas de croaziera) - tren Cairo
Check-out dimineata devreme si, optional, va propunem o excursie la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat in timpul dinastiei 19, de catre Ramses al II-lea (mic dejun la pachet). Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui din roca sedimentara ale lui Ramses si ale sotiei sale Nefertari. Este un templu unic datorita modului in care soarele patrunde in interiorul camerei sacre, doar doua zile din an: 21 februarie -Ziua Regelui ?i 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale. Dupa amiaza, continuam cu vizitele incluse in program, templul Philae dedicat zeitei Isis, situat pe insula Egelica, salvat de inundatie cu ajutorul UNESCO, prin participarea a peste 50 de tari. Urmeaza vizita la Gradina Botanica din Aswan unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar si din Europa. Gradina se afla pe o insula locuita pana in 1899 de catre locuitorii din Nubia si care este unica in tot nordul Africii, gazduind peste 400 de specii de plante subtropicale si exotice. Dupa terminarea vizitelor, transfer la gara din Aswan pentru a ne imbarca in tren cu vagon de dormit si a continua drumul spre Cairo. Cina se va servi in tren. Cazarea in tren, vagon de dormit.
*Turistii care nu merg la Abu Simbel, vor servi micul dejun pe vas si apoi timp liber pana in jurul orei 11:00 cand vor face check-out si vor fi preluati pentru a face vizitele incluse din program: Templul Philae si Gradina Botanica din Aswan. Dupa terminarea vizitelor, transfer la gara. Cina se va servi in tren. Cazare in tren, vagon de dormit.

Ziua 6 (03.01.2019). Cairo
Sosire la Cairo si mic dejun in tren. Incepem ziua cu vizita la faimosul Muzeu de Egiptologie care gazduieste peste 100.000 de piese expuse si unde vom avea ocazia sa admiram vestitele comori ale lui Tutankhamon descoperite in mormantul sau, in 1922. Pranz la un restaurant local. Dupa masa, continuam cu un tur al orasului Cairo si vom vizita Moscheea de Alabastru in incinta citadelei lui Salah El Din, ridicata in secolul XI, in perioada a III a si ultima cruciada si apoi bazarul Khan El  Khalily, un labirint de stradute aglomerate, zgomotoase, pline de culoare, un loc unde mirosul mirodeniilor de invaluie si te imbie si unde poti gasi de la sapun si condimente, pâna la aur si pietre semipretioase, camile de jucarie si piramide de alabastru. La finalul turului, transfer si check-in la hotel Le Meridian Pyramids 5* sau similar. Optional, va propunem o Croaziera cu cina pe Nil de aproxiamtiv doua ore, in timpul careia veti putea admira Cairo noaptea si va veti putea bucura de un spectacol de dans oriental si muzica traditionala egipteana. Pe vas, cina va fi servita pe baza unui meniu prestabilit din care veti putea alege, avand posibilitatea de a va delecta cu preparate traditionale care au la baza cele mai proaspete ingrediente.

Ziua 7 (04.01.2019). Cairo
Mic dejun. Ziua incepe cu vizita exterioara a piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului Antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani inainte de Iisus Hristos pentru a explora grandioasele monumente: Piramida lui Keops, Khefren, Micherinos sau Sfinxul. Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le vom explora in aceasta incursiune in Cairo - cea mai importanta capitala a Egiptului Antic. Pe drum ne vom opri si la un atelier de Papirus pentru a descoperi cum s-a reusit fabricarea hartiei de Papirus. Pranzul va fi servit la un restaurant local. Continuam drumul catre Memphis, capitala vechiului regat. Aici se gaseste cel mai mare muzeu in aer liber cu faimoasele statui ale lui Ramses al-II-lea. Vom merge apoi la Sakkara, unde se gasesc cele mai vechi monumente funerare. In centru se afla Piramida in trepte a lui Zoser (Djoser), aceasta fiind prima piramida ridicata de arhitectul regelui Zoser, un anume Imhotep (nume devenit celebru dupa o serie de filme relativ recente).  Facem si o scurta oprire la Palatul Parfumurilor unde ne vom delecta cu esentele specifice Egiptului Antic (lotus, papyrus, secretul desertului, etc). 
Seara, timp liber, sau optional, va propunem o excursie la superbul spectacol de sunet si lumini (laser) la piramide, durata spectacolului fiind de aprox. o ora, in limba engleza. Veti putea admira, luminate intr-un superb joc de lumini, cele trei piramide Keops, Khefren si Micherinos si totodata veti putea descoperi povestea fascinanta a piramidelor, a Sfinxului si cele mai importante detalii despre viata locuitorilor Egiptului Antic si cea a faraonilor. 
Cazare la hotel Le Meridien Pyramids 5* sau similar.

Ziua 8 (05.01.2019). Cairo
Mic dejun si timp liber pentru relaxare. Check-out de la hotel si transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare la cursa charter Tarom cu decolare la ora 16:00. Sosire la Bucuresti la ora 18:45 (ora locala)


Excursii Optionale:
• Abu Simbel - 90€/pers, include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple; durata excursiei  10 ore;
• Spectacol Sound & Light Show la Piramide - 45 €/pers, include transfer privat, ghid de limba engleza si taxa de intrare la show; durata excursiei  1 ora;
• Croaziera pe Nil cu cina si program artistic  - 60€/pers, include transfer privat, ghid de limba engleza; durata excursiei  2 ore; In timpul cinei nu sunt incluse bauturile.

Tarifele sunt orientative si pot fi modificate in functie de numarul de participanti.

Nota

 • pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru intrarea in Egipt este nevoie de viza. Contravaloarea acesteia se achita obligatoriu la inscriere.
 • la inscriere, turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cel mai tarziu cu 21 zile inainte de plecare.