<< Inapoi

Serban - Kenya 2014


Serban - Kenya 2014

Vacanta a fost excelenta, fiind o experienta pe care oricine ar trebui sa o aibe, si sa te faca sa pretuiesti ce ai acasa:). Din punct de vedere al agentiei totul a fost ok, si pt ce am platit am si primit:
- hotelul era de 4* cu plusuri si minusuri (plus - complexul, vegetatie, piscine, plaja, minus - camera de hotel care nu prea arata de 4* ci de 3*), maimutele nu erau deloc periculoase daca nu le provocai.
- masa HB te saturai, cu mentiunea ca nu erau mancaruri fandosite dar nici nu te imbolnaveai (tinand cont de cat de curati erau kenieni).
- de la aeroport la hotel si inapoi ne-a asteptat un miniautobuz ceea ce a fost foarte bine tinand cont de orele la care am ajuns/plecat si de situatia de acolo:)
Hotelul are avantajul ca este pe plaja si cobori din hotel direct pe plaja, plaja si oceanul sunt de vis.
Ceea ce m-a mirat sunt preturile foarte ridicate - incepand de la excursii si pana la supermarket unde preturile erau un pic mai mari ca la noi, numai ca ei au salariile de maxim 200$, excursiile nu ne-am riscat sa le luam de la negustorii de pe plaja si am optat pt safari de 2 zile in Ngutuni, Tsavo East (250$) si pt excursia cu snorkeling, delfini (140$). Ca safari sunt 2 parcuri unde te poti duce: Tsavo East/West sau Masai Mara, diferenta dintre ele ca si $ si distanta find foarte mare, si ca animale in Masai Mara poti vedea rinocer si lei sunt mai multi, in schimb vezi aceeleasi animale ca si in Tsavo East/West: girafe, lei, leoparzi, bivoli, zebra, elefanti, maimute, porci etc. Recomand cele 2 excursii desi sunt un pic cam piperate tinand cont de preturile din alte tari. 
Overall a fost foarte bine, neavand nici un eveniment neplacut
Dar ca orice lucru sunt si parti mai putin frumoase si anume:
- saracia ffff mare si din aceasta cauza, neavand ce manca te poti astepta de la orice de la ei
- pe plaja te agaseaza pana la refuz si parca nu iti vine sa le zici verde in fata ca nu vrei nimic de la ei:)
- situatia politica e destul de tensionata si pe periaoda cat am stat acolo au mai fost ciocniri cu victime in Mombasa, ceea ce e adevarat ca intre ei si nu implicau turistii (care erau destul de putini)
- din cauza situatiei nu am vizitat Mombasa (nu ca mi-as fi dorit) dar era o excursie si operatorul nu o facea
- nivelul de coruptie fiind foarte ridicat, guvernul si presedintele fiind centrul Kenyei:) (cand am schimbat la banca $, pe chitanta era un procent "pt presedinte":) )
 
Per total ca si turist daca faceai plaja si excursii nu pateai nimic, in schimb daca te aventurai singur nu pot spune aceelasi lucru. Ca idee toti ghizi ne intrebau cum a fost si daca se poate sa le promovam tara pt ca ei din asta mai fac un ban.
Alt avantaj a fost ca a fost escala la Istanbul si la dus si la intors in care aveai timp destul, noi putand vizita Bosforul cu vaporul, centrul, Moscheea Albastra si Sofia, si Bazarul, accesul fiind destul de lejer cu taxiul care costa 20$ de la aeroport in centru.
 
Ca o concluzie, a meritat si repet a fost o experienta.
Serban