/
Africa / Namibia

Oferte Sejur & Vacanta Namibia 2024

Galerie
×
Specialistii tai pentru Namibia

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Oferte Namibia 2024 - Excursii Namibia - Vacanta Namibia

O destinatie inca prea putin cunoscuta, Namibia iti ofera o vacanta autentica in sudul continentului Africii, cu toate ingredientele necesare unei evadari exotice: dunele de nisip ale vastului desert Namib-Naukluft, parcuri nationale  care abunda in specii de plante si animale nemaivazute si bogatia culturala a oraselor din partea de nord, Rundu si Kongola. Fiind situata intre deserturile Namib si Kalahari, Namibia este tara cu cele mai putine ploi din Africa sub-sahariana. Tara este printre primele din Africa care promoveaza ecoturismul prin care este protejata, dar in acelasi timp promovata cu mandrie, unicitatea vietii salbatice de aici. Eco-turistii au la dispozitie o multime de lodge-uri si casute in care se pot caza, chiar in interiorul rezervatiilor naturale. Cele trei locuri reprezentative pentru viata salbatica din Namibia sunt Parcul National Etosha, Parcul National Waterberg si Rezervatia Cape Cross Seal.

Locuita din cele mai vechi timpuri de triburi indigene de vanatori, Namibia se intinde pe un tinut salbatic si arid. Relativ nelocuita pe suprafata vasta de teren, Namibia are un efect coplesitor asupra celor care strabat la picior drumurile sale batatorite cu mii de ani in urma de aborigeni, natura reusind sa combine aici sclipirea celui mai vechi desert din lume, desertul Namib, cu frumusetea uneia dintre cele mai frumoase si neatinse zone de coasta ale Oceanului Atlantic, in partea de vest.

Pe langa obiectivele turistice majore precum Parcul National Ethosa si canionul Fish River, aici se mai pot vizita si alte minuni naturale ca dunele de nisip din depresiunea Sossusvlei si situl UNESCO Twyfelfontein, unde s-au pastrat peste 2000 de sculpturi in piatra, vechi de 6000 de ani. Daca iubesti aventura si drumetiile in mijlocul naturii, Namibia iti ofera numeroase puncte de plecare pentru a descoperi in spirit liber comoriile ascunse ale Africii. 

Clima
Partial acoperita de nisipurile desertului Namib, unul dintre cele mai aride din lume, Namibia are o  clima in general uscata, cu temperaturi care se mentin placute pe tot parcursul anului.

Best time to visit
Cea mai buna perioada pentu a vizita Namibia si in special parcurile sale nationale este intre lunile iunie si octombrie. Aprilie si mai sunt lunile ideale sa vizitezi Namibia. Aerul este uscat si proaspat, iar peisajele sunt mai verzi decat de obicei. Cerul este senin si eliberat de praf.
Din iunie pana in august temperaturile scad si aerul devine uscat, noptile se racesc, iar in unele zone din desert chiar se produce inghetul. In septembrie si octombrie, vremea se incalzeste din nou. Noiembrie poate fi o luna capricioasa, uneori vremea calda si uscata continua, alteori cerul devine impanzit cu nori si ploua, dar oricum este un noroc sa fii acolo la prima Ploaie din sezonul care incepe.

Best value
Daca doriti sa beneficiati de costuri reduse la cazare si servicii, va recomandam perioada decembrie-aprilie. In intervalul decembrie – martie, zilele pot fi ploioase, iar umiditatea ridicata, cu dupa-amieze in care pot aparea furtuni. Aceaste caracteristici se aplica in partea centrala si de est a tarii, evident ca sunt neintalnite in desert.

Hottest
Cea mai calduroasa perioada in Namibia este intre lunile iulie-septembrie, august inregistrand cele mai ridicate temperaturi medii de pe parcursul anului, incadrate de regula intre 26-30°C.

Iti recomandam Namibia pentru:
  • NATURA SI AVENTURA
Parcul National Etosha – este una dintre cele mai intinse rezervatii africane si destinatia turistica de top din Namibia. Formata in jurul unui mic desert de sare, rezervatia atrage numeroase specii salbatice de animale precum zebre, pasari flamingo, antilope, rinoceri, elefanti, lei si alti pradatori care vin aici in cautarea oazelor de apa formate in urma ploilor. Adunate de cele mai multe ori in jurul aceleiasi lagune, numita Etosha Pan, cele 114 specii de mamifere si 340 specii de pasari ofera curiosilor nenumarate posibilitati de a vedea de aproape comportamentul acestor animale in habitatul lor natural.

Canionul Fish River – este considerat al doilea ca marime dupa Marele Canion din Arizona, impresionand orice iubitor de natura prin frumusetea si grandoarea peisajului sau. Cu trecerea vremii, apa a sculptat aici o vale lunga de 160 km, lata de 27 km si adanca de 550 m in unele portiuni, unde diverse specii de flora si fauna s-au adaptat si dezvoltat in bunavoie.

Sossusvlei – este o zona de campie din desertul Nambi inconjurata de dune imense de nisip rosu care-si schimba culoarea in timpul apusului si rasaritului de soare, fiind un loc favorit pentru pasionatii de fotografie in sanul naturii. Gratie vanturilor desertice puternice, dunele isi schimba mereu forma si textura, oferind un tablou natural in permanenta schimbare.

Swakopmund – este cel mai mare oras de coasta din Namibia si o populara statiune de plaja din tara. Avand o istorie bogata si puternic infuentata de colonistii germani, Swakopmund fascineaza prin frumusetea pitoreasca si arhitectura interesanta regasita in toate cladirile sale. Plecand de aici, ai numeroase oportunitati de a face drumetii in imprejurimi si practica ciclism sau skydiving in conditii de vreme optime.
 
Nu trebuie sa parasesti Namibia inainte de a:
  • experimenta safari, Namibia fiind in primul rand o destinatie pentru safari, o aventura prin care vei descoperi desertul Namib, vasta concavitate cu sare numita Etosha Pan din cauza ca are aspectul unei tigai, situata in Parcul National Etosha, frumoasa coasta de vest de la Oceanul Atlantic numita Skeleton Coast si dunele de nisip de la Sossusvlei.
  • vizita Parcul National Etosha, unul dintre cele mai vechi si bine conservat areal pentru animalele salbatice, mamifere, pasari si chiar specii pe cale de disparitie cum este rinocerul negru.
  • merge in desertul Namib-Naukluft, o experienta unica in viata. Vei avea parte de peisaje cu varfuri stancoase si teren accidentat, dune magnifice de nisip de culoare portocaliu, canioane ale raurilor care au secat si poate ai norocul sa vezi si cateva animale specifice desertului, cum sunt hiena, sacalul sau antilopa.
  • vezi copacii uscati in pustiul de la Deadvlei, din Parcul National Namib- Naukluft, locul in care s-au filmat cateva filme, peisajul ciudat fiind o sursa de inspiratie pentru diversi regizori.
  • vedea Succulent Karoo, o ecoregiune care se intinde pe coasta de sud-vest a Namibiei si provincia Capului Nord din Africa de Sud, unde curentul rece oceanic Benguela creeaza o ceata groasa. Aici exista peste 5000 de specii de plante, multe dintre ele endemice.
INFORMATII
Capitala: Windhoek
Populatie: 2.100.000 loc.
Diferenta de fus orar: aceeasi ora cu cea a Romaniei.
Limba: limbile oficiale sunt engleza si afrikaans.
Moneda nationala: dolarul namibian (NAD)
                1 € = 13.5 NAD
                1 $ = 11.5 NAD
                1 RON = 3.02 NAD
Pasaport si viza
  • Vei avea nevoie de pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni de la data returului din Namibia.
  • Da, este necesara viza de intrare care este obligatoriu sa fie obtinuta in prealabil, la Ambasada Namibiei in Austria, care asigura reprezentarea diplomatica si consulara a Republicii Namibia in Romania. Aceasta costa 50 de dolari, se poate obtine online si este valabila pentru 3 luni.
Bine de stiut:
  • Desertul Namib acopera 80% din suprafata tarii si este cel mai vechi desert din lume.
  • Namibia este pe locul doi in lume in ce priveste densitatea populatiei, fiind cea mai putin populata dupa Mongolia, pe suprafata sa care echivaleaza cu teritoriul combinat dintre Germania si Spania locuiesc doar 2 milioane de oameni, aceeasi populatie cu cea a Parisului. 
  • Lacul Otijkoto, cel mai mare lac subteran din lume, este situat in misterioasa pestera Dragon’s Breath din Namibia.
  • In Namibia se gaseste cea mai inalta duna de nisip din lume (cca. 300m) si cel mai mare meteorit din lume, care cantareste 66 de tone.
  • Desi Namibia are o suprafata de coasta destul de intinsa in partea de vest, la Oceanul Atlantic, curentul oceanic rece Bengula care vine din nordul Antarcticii si atinge coasta Namibiei face ca plajele sa nu fie prea primitoare. Apele de pe coasta Namibiei nu sunt niciodata calde astfel incat sa se poata practica inotul, mai mult, de cele mai multe ori se simte o raceala a aerului. Intalnirea curentului de aer rece si umed dinspre ocean, cu aerul cald si uscat de pe continent, creeaza ceata de-a lungul coastei, care se intinde pana la 60 de kilometri in interiorul continentului. Aceasta ceata este cea care sustine de fapt formele de viata din desertul Namib, insa tot ea este cea care a dus la esuari ale navelor si tragedii de acest fel. Asadar Namibia nu este in niciun caz o destinatie de plaja.
Religie: crestina 80-90% (cel putin 50% dintre acestia luterani), restul de 10-20% reprezinta credinte locale.




Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar
Rating:
Pret:
Namibia  pe scurt
BEST TIME TO GO: aprilie - octombrie
BEST VALUE: decembrie - aprilie
FUS ORAR: Ora Romaniei -1 ora
DURATA ZBORULUI:
BUGET:
VIZA: Este necesara viza de intrare si pasaport care sa fie valabil inainte cu 6 luni de a iesi din tara. Viza se obtine la intrare, direct la aeroportul international Hosea Kutako-Windhoek.
ULTIMELE ARTICOLE din blog