/
Africa / Uganda

Oferte Sejur & Vacanta Uganda 2024

Galerie
×
Specialistii tai pentru Uganda

rezervari@aerocenter.roOferte Uganda 2024 - Excursii Uganda

Numita si "Perla Africii", Uganda este o tara uimitoare, cu peisaje frumoase, oameni prietenosi si animale salbatice uluitoare. Uganda ofera sansa perfecta de a admira si de a trai experienta memorabila a Africii. Uganda se mandreste cu cea mai mare densitate a maimutelor din Africa, peste 20 specii, reprezentand mai mult de jumatate din populatia globala de gorile de munte ce traiesc in acest moment in salbaticie. A sta la doar cativa metri de cimpanzeii si de gorilele de munte va fi, cu siguranta, o experienta de neuitat. 
Daca iubesti locurile mai putin turistice, Uganda este, de asemenea, o alegere buna – este numita „Perla Africii” pentru motive care sunt evidente. Peisajul este de un verde exterm, cu culturi de ceai, plantatii de arbori de cafea si cu cei mai dulci ananasi. Oamenii locului sunt atat de prietenosi si ospitalieri incat te vei simti binevenit sa descoperi frumusetiile acestei tari.
 
Clima: tropicala
Best time to visit: cele mai bune luni pentru a merge in Kampala sunt lunile Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie si Decembrie. In medie, cele mai calde luni din Kampala sunt lunile Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, August, Septembrie si Decembrie. 
Best value: lunile Mai, Octombrie si Noiembrie
Hottest: Kampala este orasul cu cel mai bun climat, cu vreme buna 10 luni pe an.
 
Iti recomandam Uganda pentru:
  • NATURA SI AVENTURA
Uganda ofera o larga varietate de obiective naturale care merita vazute, precum Lacul Victoria, cel mai mare lac de pe continentul african, dealul Kampala, Parcul National al Cascadei Murchison - cea mai impresionanta cascada a Nilului, Parcul National Kibale - parcul national cu cea mai ridicata densitate a primatelor, Parcul National Queen Elizabeth - cuprinde o serie de cratere, lacuri formate in cratere si conuri vulcanice urme ale activitatii vulcanice specifice zonei, Canalul Kazinga, Parcul National Mgahinga sau Bwindi Impenetrable Forest, una dintre cele mai mari zone de padure tropicala umeda din Africa cu peste 200 de specii de copaci si cel putin 120 de specii de mamifere, inclusiv numeroase primate: maimute colobus care sar din creanga in creanga, familii de cimpanzei vor cauta fructe, maimutele vervet si babuini tipa, creand un fundal sonor pentru ciripitul si zarva celor 350 de specii de pasari.
Dacă doriti sa vedeti gorilele de munte si cimpanzeii, ar trebui cu siguranta sa vizitati Uganda. A vedea primatele in habitatul lor natural este o experienta de neuitat. 
  • ARTA SI ARHITECTURA
Uganda este bogata si in obiective culturale si arhitecturale, cum sunt Palatul Lubiri, resedinta oficiala a Regelui Bugandei, Cladirea Bulange, Parlamentului Bugandei, Mormintele Kasubi -  locul unde au fost inmormantati patru kabak (regi ai Bugandei) si alti membri ai familiei regale Baganda, Moscheea Nationala din Kampala, a carei constructie a fost terminata in anul 2006, fiind comandata de catre Muammar Gaddafi, conducatorul Libiei, si oferita drept cadou pentru poporul Ugandei.
  • TRADITII SI EVENIMENTE
Dansul ugandez poate fi vizionat la Centrul Cultural Ndere, unul dintre cele mai importante centre culturale ale tarii, renumit pentru prestatiile de dans. De asemenea ar putea sa te intereseze si vizitarea comunitatii Batwa din regiunea Mgahinga, o buna ocazie de a cunoaste obiceiurile si traditiile locale, dar si de a afla mai multe informatii despre tribul din jungla.
 
Nu trebuie sa parasesti Uganda inainte de a:
  • Ajunge in parcurile naturale ale zonei: Lacul Victoria, dealul Kampala, Parcul National al Cascadei Murchison, Riftul Albertine, Parcul National Cascada Murchison, Victoria Nil, Parcul National Kibale, Canalul Kazinga, valea Marelui Rift Est-African, Padurea Maramagambo, Lacul Mutanda, Parcul National Lacul Mburo
  • Vizita prinicpalele obiective culturale si arhitecturale
  • Afla cat mai multe informatii despre modul de viata al triburilor din aceasta zona 
 
INFORMATII
Capitala: Kampala
Populatie: 45,74 milioane de locuitori
Diferenta de fus orar: aceeasi ora cu cea a Romaniei
Limba: engleza, Swahili
Moneda nationala: Siling ugandez
 
Pasaport si viza
Cetatenii romani pot calatori in Uganda numai in baza unei vize de intrare. Incepand cu luna aprilie 2018, viza se poate obtine online accesand site-ul www.visas.immigration.go.ug.
 
Religie: crestinism, islam

Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie!
Se recomandă profilaxia contra malariei.

Alege una din ofertele de vacanta in Uganda de la Aerocenter.


Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar


Rating: Pret:
Uganda  pe scurt
BEST TIME TO GO: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Decembrie
BEST VALUE: lunile Mai, Octombrie, Noiembrie
FUS ORAR: Ora Romaniei
DURATA ZBORULUI: de la 12 ore
BUGET: de la 4290 euro
VIZA: Viza se obtine online in format electronic. Aveti nevoie de pasaport valabil 6 luni de la data calatoriei.
ULTIMELE ARTICOLE din blog
Activ
Circuite individuale
Circuit "Pe urmele gorilelor in Uganda"
Africa > Uganda > Circuite Uganda
Circuit "Pe urmele gorilelor in Uganda"
plecare din Bucuresti
6 nopti
pensiune completa
Destinatie:
Uganda
Alege circuitul "Pe urmele gorilelor in Uganda" pentru sansa perfecta de a admira si de a trai experienta memorabila a Africii.

de la
5.250
Puncte de interes: Entebbe Bwindi Impenetrable Forest Canalul Kazinga Kampala Kyambura Gorge Parcul National Queen Elizabeth
1