/
America de Sud / Columbia

Oferte Sejur & Vacanta Columbia 2024

Galerie
×
Specialistii tai pentru Columbia

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Bulta Alexandra
Bulta Alexandra
rezervari@aerocenter.ro
0749-154014
0264-439390

Oferte Columbia 2024 - Excursii Columbia - Vacanta Columbia

Columbia, bijuteria Americii de Sud, este diversă în toate sensurile cuvântului. Oamenii descriu adesea Columbia ca fiind mai multe națiuni combinate într-una singura, fiecare regiune avand identitatea sa, cu propriul peisaj, cultură și bucătărie. Columbia este o destinație de neratat cu ale sale sate pline de culoare și parcuri naționale exotice, cu orașe moderne și plaje frumoase pe coasta fierbinte a Caraibelor, tinuturi cu plantații de cafea, lanțuri muntoase, deșerturi, râuri sălbatice, până în bazinul Amazonului.
Columbia este singura țară din America de Sud care are linii de coastă atât pe Oceanul Pacific, cât și pe Marea Caraibelor. Zona acoperită de Columbia modernă a fost inițial locuită de triburile indigene Muisca, Quimbaya și Tairona. În 1499 spaniolii au sosit și au colonizat zona, numind-o Noua Granada.
Flora și fauna bogată, combinate cu peisajele sale frumoase și biodiversitatea climatică fac din Columbia una dintre cele mai favorabile destinații turistice pentru ecoturism. Columbia este o destinație perfectă pentru toți acei călători care doresc să exploreze și să se apropie de minunile naturale ale lumii.
 
Clima
Columbia este o țară în general caldă. Aproape 80% din teritoriul său se află sub 1.000 m deasupra nivelului mării într-o mare varietate de regiuni columbiene, cu o temperatură medie de 27 ° C.
Secretul din spatele climei din Columbia constă în geografia sa. Pentru început, țara este înconjurată de trei munți uriași, care o împart în cinci regiuni naturale: Anzi, Pacific, Caraibe, Amazon și Llanos (câmpii). Toate oferă o gamă impresionantă de clime și peisaje la diferite altitudini.
Dar cum poate o țară tropicală să aibă atât de multe clime diferite? Clima columbiană variaza în funcție de altitudinile diferitelor regiuni.
Altitudinile variabile definesc temperatura unei zone în funcție de înălțimea acesteia deasupra nivelului mării. Astfel, geografia joacă cel mai puternic rol în determinarea climei în Columbia.
Există patru tipuri de climă care vor varia în funcție de altitudine: cald, temperat, rece și zăpadă. Acestea definesc vremea în Bogota, vremea în Medellin, vremea în Cartagena, vremea în Cali și vremea în Santa Marta. Acum, să descoperim diferențele dintre tipurile de vreme din Columbia, în funcție de orașe și altitudinile acestora.
Câmpiile de Est, una dintre cele cinci regiuni naturale ale Columbiei are două anotimpuri marcate: sezonul ploios și sezonul uscat.
Cartagena de Indias, una dintre bijuteriile coroanei Columbiei, este cunoscută și sub numele de „Orașul Eroic”. Aici vei simți cu adevărat căldura tropicală a țării.
In Medellin, care este caracterizat de peisajul cultural al cafelei, temperatura începe să scadă la 1.000 m deasupra nivelului mării până la o medie de 22°C
Bogota este situate la 2.000 m deasupra nivelului mării și mai sus, vremea în Bogota se simte ca într-o stare de toamnă perpetuă, cu o temperatură medie de 14°C.
La înălțimea Lanțului Andin, la peste 4.500 m deasupra nivelului mării, vârfuri maiestuoase se ridică suficient de sus deasupra căldurii tropicale a țării pentru a fi acoperite perpetuu de zăpadă. Columbia are șase munți cu zăpadă, dintre care trei sunt vulcani.

Iti recomandam Argentina pentru:
  • Cultura
Cultura contemporană a Columbiei reflectă un amestec colorat de influențe spaniole, africane și indigene care s-au îmbinat de-a lungul secolelor de la colonizarea europeană, amalgam ce se reflecta inclusive in arhitectura sa coloniala, care niciunde pe continental Sud American nu este mai spectaculoasa decat in Columbia!
  • Cafea
Se spune ca in Columbia se gaseste una dintre cafelele de cea mai buna calitate din lume, datorita regiunii geografice care este binecuvântată cu o altitudine și o climă optime, un proces de recoltare selectat manual, perfecționat de-a lungul generațiilor și unele dintre cele mai bune boabe din lume. Rezultatul final este îmbucurător și stimulator pentru palat și simțuri.
  • Smaralde
Smaraldele columbiene sunt cea mai faimoasă sursă de smaralde din întreaga lume. Smaraldele din Columbia au o culoare ca nicio altă piatră prețioasă, puritatea și vitalitatea sunt fascinante de văzut în persoană.
  • Peisaje naturale
De ce este Columbia o tara perfecta o vacanță? Columbia este una dintre cele mai diverse țări din lume, cu două oceane, o gamă largă de climate, orașe energice, faună sălbatică uimitoare și lucruri de făcut, inclusiv caiac, rafting, alpinism, parapantă, surfing, scufundări, dans și multe altele.

Best time to go
Pentru a te bucura de o experienta fara repros in Columbia perioada propice vizitarii acestei tari coincide cu sezonul de varf, care este intre lunile decembrie-martie.
 
Best value
Perioada cu preturile cele mai mici este in lunile august pana in noiembrie, si in mai; aceste luni concid cu perioada umeda, dar rar ploua toata ziua. Diferenta de pret intre aceasta perioada si sezonul de varf nu este foarte mare.
           
 
INFORMATII:

Capitala: Bogota
Populatie: 52 mil. loc.
Diferenta de fus orar: -8 ore (fata de ora Bucurestiului)
Limba: spaniola
Moneda nationala: Pesos Columbian
                                  1 RON= 943.00 COP
                                  1 $ = 4393.00 COP
                                  1 € =4688.00 COP

Pasaport si viza:
  • Vei avea nevoie de pasaport care sa fie valabil cu 6 luni inainte de a iesi din tara
  • Cetatenii romani pot calatori in Columbia, in scop turistic  fara viza, pe o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
Religie: romano-catolica.

Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar


Rating: Pret:
Columbia  pe scurt
BEST TIME TO GO: decembrie-martie; iunie-septembrie
BEST VALUE: februarie-martie; iunie-iulie
FUS ORAR: Ora Romaniei - 8 ore
DURATA ZBORULUI: min 17 ore in functie de zbor
BUGET:
VIZA: Nu este nevoie de viza. Aveti nevoie de pasaport valabil 6 luni de la data calatoriei.
ULTIMELE ARTICOLE din blog
Activ
Circuite individuale
Explorare
Best of Columbia
America de Sud > Columbia > Bogota
Best of Columbia
11 nopti
plecare din Bucuresti
mic dejun
Destinatie:
Columbia
Exploreaza frumusetile ascunse ale Columbiei intr-un circuit care iti va incanta simturile: peisaje parca desprinse din cartile postale, aroma cafelei proaspat prajite si arhitectura coloniala exact asa cum te astepti sa o vezi in Ameria de Sud, toate intr-o singura calatorie.
de la
3.050
Puncte de interes: Bogota Armenia Cartagena
1