/
Asia / Indonezia

Oferte Sejur & Vacanta Indonezia 2024

Galerie
×
Specialistii tai pentru Indonezia

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Oferte Indonezia 2024 - Vacanta Indonezia

Ai visat sa pleci in vacanta intr-un loc in care toata lumea iti zambeste, unde peisajele iti taie respiratia si unde iti poti face cumparaturile fara sa-ti afectezi foarte tare bugetul? Indonezia este locul ideal care are cate ceva pentru fiecare, este una din acele tari in care iti poti alege propria ta aventura si sa iti faci programul dupa cum doresti. Aromele ametitoare, culorile vii, vederile dramatice si culturile diverse se multiplica in acest peisaj pana la epuizare, impresionandu-te pana la extaz. Orasele din Indonezia sunt intr-o evolutie continua, unde populatia si tehnologia coexista, dar mare parte din teritoriu a ramas inca neexplorat. In Java gasiti campuri de orez si conuri vulcanice, Maluku impresioneaza prin insule neatinse iar junglele din Sumatra, Kalimantan si Papua sunt minuni zoologice, dezvaluind maimute neastamparate, leoparzi, urangutani si marsupiale remarcabile. In Indonezia exista nenumarate motive pentru a face o pauza, exceptand momentele in care sunteti in traficul congestionat - dar toate acestea fac parte din aventura!
Insula Java - ocupand 7% din suprafata totala a Indoneziei, Java este a 5-a insula ca marime din arhipelag si a 13-a din lume. Cei 130 de milioane de locuitori ai sai traiesc pe o suprafata de doua ori mai mica decat Marea Britanie, Java fiind cea mai populata insula din lume. Intreg tinutul este impartit in 3 mari regiuni: West Java, Central Java si East Java. Relieful incredibil si istoria bogata a insulei au facut ca Java sa fie o destinatie de varf in randul turistilor dornici de aventura, frumuseti naturale si cultura. Atractiile majore din insula includ: doua dintre cele mai importante monumente istorice din lume (templele Borobudur si Prambanan), 121 de vulcani, parcuri nationale care gazduiesc specii rare de fauna si flora, paduri tropicale neatinse, plantatii de ceai si orez, zone de savana si metropole unde zgarie norii au luat locul templelor sacre. Cu toate ca e suprapopulata, Java se bucura in continuare de numeroase locuri retrase unde veti putea descoperi acel element spiritual care a modelat istoria insulei de-a lungul veacurilor.

Clima
  • in insula este una tropicala, caracterizata de 2 sezoane: sezonul uscat, care dureaza intre lunile mai-septembrie si sezonul ploios, care incepe in octombrie si se sfarseste in aprilie. Temperatura medie in timpul zilei variaza intre 22-29°C, cu valori mai ridicate in partea de nord a insulei, unde se pot atinge medii de 34°C. Cele mai mari cantitati de precipitatii se inregistreaza in lunile ianuarie si februarie.
ATRACTII
  • Jakarta. Situata in partea de nord-vest a insulei, Jakarta este capitala si cel mai mare oras din Indonezia. Construit in secolul 4, orasul a fost un punct de comert major care a permis Regatului Hindus Sunda sa conduca toata partea de vest a insulei Java intre secolele 7 si 15. In prezent, Jakarta este una dintre cele mai mari metropole din lume, un oras al contrastelor in care supermall-urile, magazinele de lux si cluburile de noapte ascund la prima vedere stradutele si cladirile care au pastrat intacta istoria tarii. Un astfel de loc bogat in istorie il veti gasi la Kota, orasel cunoscut si sub denumirea de Old Jakarta, unde veti putea vedea cladiri construite in vremurile coloniale ale tarii. O alta atractie interesanta este Taman Mini Indonesia Indah, parc de recreere unde veti gasi o Indonezie recreata in cele mai mici detalii pe o suprafata de 1100 de hectare.
  • Bandung. Denumit si "Parisul din Java", Bandung este capitala regiunii West Java si al 3-lea oras ca marime din Indonezia dupa Jakarta si Surabaya. Din partea de nord a orasului, amplasata pe dealuri mai inalte decat celelalte regiuni, veti putea vedea muntele-vulcan Tangkuban Perahu, o destinatie populara pentru cei care vor sa se aventureze pe marginea craterului acestuia. Veti putea vizita si Muzeul National, casa a uneia dintre cele mai bogate si complete colectii de artefacte preistorice din intreaga Indonezie.
  • Yogyakarta. Capitala in perioada revolutiei, Yogyakarta este cel mai vizitat oras din insula Java. De aici veti avea acces usor la unele dintre cele mai insemnate monumente istorice din lume, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO: Prambanan, cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei si Borobudur, cel mai mare temple budist din lume.
  • Muntele Bromo. Situat in regiunea East Java, Bromo nu este cel mai inalt munte din Parcul National Bromo Tengger Semeru, insa este cu siguranta cel mai spectaculos, peisajul unic al acestuia fiind deseori comparat cu suprafata arida a lunii.
  • Vulcanul Ijen. Ijen este situat in provincia East Java si este unul dintre cei trei vulcani activi din platoul cu acelasi nume. Explorand vulcanul, veti descoperi lacul sulfuros din mijlocul acestuia, fascinant prin culoarea turcoaz a apelor sale.
Insula Bali - in centrul arhipeleagului indonezian, se afla un loc unic: insula Bali. 

Clima
Tropicala cu doua sezoane:
  • umed octombrie - aprilie, cele mai ploioase fiind lunile decembrie si ianuarie
  • uscat mai - septembrie
Temperatura este destul de constanta pe tot parcursul anului, cu minime cuprinse intre 23 - 26 C° si maxime intre 30 - 33 C°.

 
  • SPORTURI ACVATICE
Iubitorii de sporturi extreme vor descoperi ca Indonezia este locul perfect pentru ei. Cu valuri excelente pentru surf 365 de zile pe an, insula a ajuns sa fie un punct de intalnire pentru pasionatii din intreaga lume. Pentru a vedea spectaculosii pesti tropicali si reciful de corali in care acestia traiesc, trebuie neaparat sa incerci o sesiune de snorkeling sau scuba diving daca esti mai aventuros. 
 
Best time to go
Perioada optima de vizitare difera in functie de insula la care facem referire. De exemplu, pentru Sumatra, Java si Bali (cele mai importante insule), perioada optima de vizitare este din mai pana in octombrie.

Most popular
Perioada dinainte de Craciun si dupa Revelion, cat si lunile iulie si august constituie sezonul cel mai aglomerat, in care insula este plina de turisti din intreaga lume.

Hottest
Temperaturile nu variaza foarte mult, media fiind intre 31°C si 33°C pe tot parcursul anului.
               
INFORMATII:

Capitala: Jakarta
Populatie: 238 mil. loc.
Diferenta de fus orar: + 5 ore (fata de ora Bucurestiului)
Limba: bahasa Indonezia . Pe langa aceasta, in Indonezia, regional, se mai vorbeste si japoneza, chineza si engleza.
Moneda nationala: Rupia
                           1 RON= 3.562 IDR
                           1 $ = 11.706 IDR
                           1 € = 15.824 IDR
 
Pasaport si Viza
  • Pasaport valabil 6 luni de la data returului.
Obiceiuri si eticheta
  • nu folosi mana stanga cand primesti sau dai ceva
  • nu arata cu degetul si fereste-te sa atingi capul cuiva
  • nu este indicat sa intri in temple imbracat neadecvat (cu pantaloni scurti, tricou, maieu)
Bine de stiut:
  • magia festivalurilor se face simtita pretutindeni, cu muzica si dans, balinezii adorand sa petreaca in special noaptea.
Evenimente si festivaluri:
  • Nyale Fishing Festival - sute de oameni se aduna pentru a prinde primul nyale-un peste care aseamana cu un vierme la mare festival pentru pescari (are loc in februarie sau martie).
  • Waisak - in Borobudur este sarbatorita nasterea lui Budha de mii de pelerini si calugari.
  • Teluk Kenodari - intreceri cu barci in forma de dragoni si petreceri in golful Sulawesi Kendari.
  • Yogya festival - o multitudine de spectacole care dureaza o luna intreaga in Java.
Religie: budism, confucianism.




Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar






Rating: Pret:
Indonezia  pe scurt
BEST TIME TO GO: mai-octombrie
BEST VALUE:
FUS ORAR: Ora Romaniei +5/+7 ore
DURATA ZBORULUI:
BUGET: de la 1315 euro
VIZA: Viza se poate obtine atat online, cat si la sosire. Contravaloarea ei este de aproximativ 35 USD si are valabilitate 30 de zile. Pentru obtinerea ei este necesar pasaport valabil minim 6 luni la momentul intrarii în tara.
ULTIMELE ARTICOLE din blog

« INAPOI

Manuela - octombrie 2014

Am revenit acasa de cateva zile din, poate, cea mai frumosa excursie din viata mea. Spun poate, pentru ca impreuna cu sotul meu, nu reusim sa ne hotaram daca ne-a placut mai mult in Bali sau in Thailanda, care pana acum era, de departe, cel mai minunat loc de pe pamant. Pentru noi.

Cu ajutorul Aerocenter, o agentie de turism cu care am colaborat pentru prima data, am planuit un circuit indraznet pe pamanturi asiatice. Dupa ce am facut si am desfacut de nenumarate ori programul vacantei, am reusit impreuna cu rabdatorul si profesionistul domn Rares Latcu, sa gasim formula ideala. Ea a sunat cam asa : Malaezia-Kuala Lumpur - 1 noapte, insula Java-Yogyakarta -1 noapte, insula Bali - circuit 4 zile/3nopti la Candidasa, Lovina si Ubud si apoi Nusa Dua - 7 nopti, cu intoarcere prin Singapore.
Am aterizat la Kuala Lumpur cu putina intarziere si pe o ploaie torentiala si pana am strabatut cei 65 de km de la aeroport la superbul hotel Impiana, situat in buricul targului, s-a intunecat. Am fugit (3 min. pe jos) sa vedem turnurile gemene Petronas si sa facem si noi niste fotografii, dar n-au iesit prea grozave de pe sub umbrele. Turnurile sunt impresionante, superbe, te lasa literalmente cu gura cascata. Sunt intr-adevar "o reusita colosala inginereasca". De pe fereastra camerei de hotel le vedeam varfurile semete si luminate, printre siroaiele de ploaie. A fost singura data cand ne-a plouat in cele 2 saptamani de vacanta.

A doua zi, dimineata devreme (trezirea la 5.30), am parasit cu regret hotelul, de a carui facilitati nu am apucat sa ne bucuram (nici macar de micul dejun nu am avut timp). Am ajuns cu bine in Yogyakarta-insula Java, unde era soare, caldura si umezeala mare. Am vizitat cel mai mare templu budist din lume-Bodobodur si cel mai mare templu hindus din lume-Prambanan, care ne-a placut cel mai mult. Au fost spectaculoase amandoua, imense, incarcate de istorie si religie, despre care ghida noastra Noni, ne-a povestit o multime de lucruri interesante si inedite. La hotelul Novotel a fost de asemenea super, dar n-am avut, din nou, timp sa ne bucuram de el (piscina, terase, mic dejun, etc). Am ajuns cu bine si in Denpasar, capitala Bali-ului unde am fost asteptati de ghidul nostru (care avea un nume foarte lung si greu de pronuntat, asa ca ne-a ajutat cu un diminutiv) domnul Wi si de cel mai incet sofer din lume, de la agentia partenera. Am inceput un tur de 4 zile-3 nopti, DESCOPERA BALI - MAGIE SI MIT, pe care l-am ales din oferta Aerocenter. 
    
Am apucat-o spre est si am vizitat in satul Celuk o argintarie, un atelier de batik (un material colorat si cu modele specific pentru saronguri si kimonouri), un atelier de sculptura in lemn (extraordinare, mari si de 3 m); la toate trei am vazut oameni la lucru si ni s-a explicat procesul de fabricatie. Am vazut apoi 2 temple: Goa Gajah cu pestera elefantului si Goa Lawah cu o pestera cu lilieci, un sat traditional balinez, am mancat la un restaurant balinez super, decorat cu statui din lemn, cu o terasa pe malul unui parau amenajat cu zeci de statui din piatra si cu mancare foarte buna (avem demipensiune in tur). Apoi ne-am cazat in Candidasa la un hotel super-Nirwana, pe malul oceanului, dar cu valuri mari si apa rece, asa ca am facut o baie in piscina (foarte calda). Acest resort ne-a impresionat foarte mult, datorita frumusetii lui (plin de verdeata, flori, copaci, pasarele de toate felurile), a facilitatilor minunate (bungalow, piscina de tip infinity, restaurant cu terasa pe malul oceanului, fantani arteziene, etc) si nu in ultimul rand, a ospitalitatii personalului.
 
Dupa micul dejun luat pe terasa restaurantului de pe malul Oceanului Indian, (a carui valuri faceau un spectacol grozav), am plecat apoi spre Lovina (din est in nord). Pe drum am vizitat baia regala-superba Tirta Gangga, bazine cu statui, cu o gradina luxurianta, cu nuferi, cu lotusi, etc., apoi am vazut cel mai mare, cel mai vechi si cel mai sfant templu hindus din Bali - templul Mama-Besakih, vulcanul activ Batur (3000 m) si lacul Batur, si inca unul de peste 2000 m Gunung Agung si un alt templu, Maduwe Karang. Pranzul l-am luat pe terasa unui restaurant spectaculos, in stilul inside-out, situat pe un deal si de unde se vedeau in vale terase cu orez si dincolo de ele vulcanul Batur, cu varful invaluit in nori. Panorama iti taia rasuflarea. Cand am iesit din restaurant, surpriza! chiar langa usa pe o creanga era un liliac mare cat un catel, cu capul in jos si misca necontenit din aripi. Mister Wi ne-a explicat ca este un fruit bat (ptr. ca se hraneste cu fructe) si se mai numeste si vulpe zburatoare si ca este pet-ul unui angajat al restaurantului, fiind crescut de acesta de mic si domesticit. Hotelul Aneka din Lovina e la fel de confortabil si de plin de vegetatie si are oceanul cald ca ceaiul (am facut o baie, in sfarsit!), plaja era neagra, cu nisip vulcanic, plina de barci specifice, care sa te duca in larg la snokeling, sau dimineata devreme sa vezi delfinii, (chestii pe care le-am sarit). Cand am iesit din apa, doua localnice faceau masaj pe mal, pe mese de masaj puse pe nisip si ne-au imbiat si pe noi. Pretul era sub o treime din cel din Romania, asa ca ne-am regalat cu cate un masaj balinez de o ora.
 
Astazi, in a treia zi de tur, coboram catre inima insulei, la Ubud, care este centrul cultural balinez. Pe drum, vizitam baile termale Benjar Holy Springs, (in afara programului), unde facem si o baie, impresionanta cascada Git-Git, plantatii de cafea si de tutun, templul Ulun Danu oglindit in lacul Bratan, celebrele plantatii terasate de orez din Jatiluwith si templul Batukaru. Dupa pranz, (care ne-a facut definitiv fani ai bucatariei indoneziene), am ajuns in Ubud, localitate plina de shop-uri, boutique-hoteluri, terase si restaurante bune, obiecte de arta nenumarate si cu preturile cele mai mici de pe insula, dupa cum spune domnul Wi. Aici am facut shopping si ne-am delectat cu cocktail-uri mai-tai. Ne-am cazat la hotelul Sahadewa, cu gradini luxuriante, piscina deosebita si cu camere interesante, cu baia si dusul in prelungirea camerei, avand cada ingropata in podea aproape de patul cu baldachin si dusul pus pe un perete acoperit cu pietre de rau. 
 
In ultima zi de tur, in drum spre Nusa Dua, vizitam templul Mengwi, Monkey Forest din Alas Kedaton, (unde am imortalizat macacii care traiau aici rezervatie) si superbul templu Tanah Lot. Dupa pranzul luat intr-un restaurant chiar langa templu, am ajuns in Nusa Dua si ne-am despartit cu regret de domnul Wi.
 
Hotelul Bali Tropic unde vom sta o saptamana e un hotel superb, luxos, in stil balinez, foarte frumos si bogat decorat. In lobby te intampina o statuie mare a lui Ganesh si pe un perete sunt expuse vreo 14 premii de cel mai bun hotel balinez sau indonezian, castigate in ultimii ani. Decretez: e cel mai frumos hotel in care am stat ever. Totul e super: restaurantele, mancarea, piscina, netul, serviciile, plaja, mai putin oceanul, care desi e cald, are niste vegetatie destul de mare si ne impiedica la snorkeling, in plus e un centru de sporturi acvatice pe plaja si e plin de barci, skyjeturi,etc., de care trebuie sa tot feresti. Dar acesta nu a fost un impediment, ne-am dus sa inotam la hotelul de alaturi sau la piscina. Ne-am rasfatat zilnic cu masaje la saloane mici si cochete de pe faleza, incercand toate stilurile: balinez, hawaian, thailandez, shiatzu japonez, foot massage, reflexo, o combinatie din primele 3 numita lomi-lomi, etc. precizez ca pretul era in jur de 17 lei/ ora. De asemenea, recomand restaurantul La Men (in chineza inseamna taitei), situat vizavi de hotel si unde am mancat super bine (diferite dish-uri asiatice). Am fost la mall-ul Bali Collection si la supermarketul Hardy's cu masini gratuite, oferite din ora in ora. Totul e mult mai ieftin ca in Romania.
 
Am facut 2 excursii optionale: prima pe o insulita din apropiere, Turtles Island, la 15 min cu barca cu fund de sticla (unde am vazut testoase si multe alte animale si pasari) si apoi o ora de snorkeling si a doua la Bali Safari & Marine Park, la vreo 1.30 h cu masina, unde am vazut o multime de animale in safari sau in spectacole. Cireasa de pe tort a fost Teatrul Agung care a prezentat "The Legend of Balinese Goddesses", un spectacol extraordinar de frumos de muzica, dans si teatru traditional cu actori si cu papusi. A fost un regal de sunet, culoare, costume splendide, animale vii pe o scena imensa. Tema era asemanatoare cu cea a lui Ulise-Circe. Am fost necajita ca ne-au retinut la intrare camerele foto si telefoanele.       

Am urmarit intr-o seara la hotel, un program artistic balinez cu dansuri, numit "Ramayana", care avea ca tema victoria binelui asupra raului. Absolut superb ! 

In concluzie, Bali-insula zeilor, este un colt de paradis, unde intoarcerea la natura este obligatorie, cu clima paradisiaca si vegetatie luxurianta, plin de zambete si de flori de frangipani, de oameni prietenosi si credinciosi, de temple si ofrande, de pace si serenitate, un loc mirific cu o energie extraordinara, care te face mai bun si mai linistit, unde te simti fericit fara nici un motiv !
 
Si dupa cum mi-a scris un prieten pe FB intr-un comment : "orice loc ai fi vizitat pana acum pe Terra, Bali este...non plus ultra." Si are dreptate!