/
Asia / Indonezia

Oferte Sejur & Vacanta Indonezia 2024

Galerie
×
Specialistii tai pentru Indonezia

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Oferte Indonezia 2024 - Vacanta Indonezia

Ai visat sa pleci in vacanta intr-un loc in care toata lumea iti zambeste, unde peisajele iti taie respiratia si unde iti poti face cumparaturile fara sa-ti afectezi foarte tare bugetul? Indonezia este locul ideal care are cate ceva pentru fiecare, este una din acele tari in care iti poti alege propria ta aventura si sa iti faci programul dupa cum doresti. Aromele ametitoare, culorile vii, vederile dramatice si culturile diverse se multiplica in acest peisaj pana la epuizare, impresionandu-te pana la extaz. Orasele din Indonezia sunt intr-o evolutie continua, unde populatia si tehnologia coexista, dar mare parte din teritoriu a ramas inca neexplorat. In Java gasiti campuri de orez si conuri vulcanice, Maluku impresioneaza prin insule neatinse iar junglele din Sumatra, Kalimantan si Papua sunt minuni zoologice, dezvaluind maimute neastamparate, leoparzi, urangutani si marsupiale remarcabile. In Indonezia exista nenumarate motive pentru a face o pauza, exceptand momentele in care sunteti in traficul congestionat - dar toate acestea fac parte din aventura!
Insula Java - ocupand 7% din suprafata totala a Indoneziei, Java este a 5-a insula ca marime din arhipelag si a 13-a din lume. Cei 130 de milioane de locuitori ai sai traiesc pe o suprafata de doua ori mai mica decat Marea Britanie, Java fiind cea mai populata insula din lume. Intreg tinutul este impartit in 3 mari regiuni: West Java, Central Java si East Java. Relieful incredibil si istoria bogata a insulei au facut ca Java sa fie o destinatie de varf in randul turistilor dornici de aventura, frumuseti naturale si cultura. Atractiile majore din insula includ: doua dintre cele mai importante monumente istorice din lume (templele Borobudur si Prambanan), 121 de vulcani, parcuri nationale care gazduiesc specii rare de fauna si flora, paduri tropicale neatinse, plantatii de ceai si orez, zone de savana si metropole unde zgarie norii au luat locul templelor sacre. Cu toate ca e suprapopulata, Java se bucura in continuare de numeroase locuri retrase unde veti putea descoperi acel element spiritual care a modelat istoria insulei de-a lungul veacurilor.

Clima
  • in insula este una tropicala, caracterizata de 2 sezoane: sezonul uscat, care dureaza intre lunile mai-septembrie si sezonul ploios, care incepe in octombrie si se sfarseste in aprilie. Temperatura medie in timpul zilei variaza intre 22-29°C, cu valori mai ridicate in partea de nord a insulei, unde se pot atinge medii de 34°C. Cele mai mari cantitati de precipitatii se inregistreaza in lunile ianuarie si februarie.
ATRACTII
  • Jakarta. Situata in partea de nord-vest a insulei, Jakarta este capitala si cel mai mare oras din Indonezia. Construit in secolul 4, orasul a fost un punct de comert major care a permis Regatului Hindus Sunda sa conduca toata partea de vest a insulei Java intre secolele 7 si 15. In prezent, Jakarta este una dintre cele mai mari metropole din lume, un oras al contrastelor in care supermall-urile, magazinele de lux si cluburile de noapte ascund la prima vedere stradutele si cladirile care au pastrat intacta istoria tarii. Un astfel de loc bogat in istorie il veti gasi la Kota, orasel cunoscut si sub denumirea de Old Jakarta, unde veti putea vedea cladiri construite in vremurile coloniale ale tarii. O alta atractie interesanta este Taman Mini Indonesia Indah, parc de recreere unde veti gasi o Indonezie recreata in cele mai mici detalii pe o suprafata de 1100 de hectare.
  • Bandung. Denumit si "Parisul din Java", Bandung este capitala regiunii West Java si al 3-lea oras ca marime din Indonezia dupa Jakarta si Surabaya. Din partea de nord a orasului, amplasata pe dealuri mai inalte decat celelalte regiuni, veti putea vedea muntele-vulcan Tangkuban Perahu, o destinatie populara pentru cei care vor sa se aventureze pe marginea craterului acestuia. Veti putea vizita si Muzeul National, casa a uneia dintre cele mai bogate si complete colectii de artefacte preistorice din intreaga Indonezie.
  • Yogyakarta. Capitala in perioada revolutiei, Yogyakarta este cel mai vizitat oras din insula Java. De aici veti avea acces usor la unele dintre cele mai insemnate monumente istorice din lume, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO: Prambanan, cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei si Borobudur, cel mai mare temple budist din lume.
  • Muntele Bromo. Situat in regiunea East Java, Bromo nu este cel mai inalt munte din Parcul National Bromo Tengger Semeru, insa este cu siguranta cel mai spectaculos, peisajul unic al acestuia fiind deseori comparat cu suprafata arida a lunii.
  • Vulcanul Ijen. Ijen este situat in provincia East Java si este unul dintre cei trei vulcani activi din platoul cu acelasi nume. Explorand vulcanul, veti descoperi lacul sulfuros din mijlocul acestuia, fascinant prin culoarea turcoaz a apelor sale.
Insula Bali - in centrul arhipeleagului indonezian, se afla un loc unic: insula Bali. 

Clima
Tropicala cu doua sezoane:
  • umed octombrie - aprilie, cele mai ploioase fiind lunile decembrie si ianuarie
  • uscat mai - septembrie
Temperatura este destul de constanta pe tot parcursul anului, cu minime cuprinse intre 23 - 26 C° si maxime intre 30 - 33 C°.

 
  • SPORTURI ACVATICE
Iubitorii de sporturi extreme vor descoperi ca Indonezia este locul perfect pentru ei. Cu valuri excelente pentru surf 365 de zile pe an, insula a ajuns sa fie un punct de intalnire pentru pasionatii din intreaga lume. Pentru a vedea spectaculosii pesti tropicali si reciful de corali in care acestia traiesc, trebuie neaparat sa incerci o sesiune de snorkeling sau scuba diving daca esti mai aventuros. 
 
Best time to go
Perioada optima de vizitare difera in functie de insula la care facem referire. De exemplu, pentru Sumatra, Java si Bali (cele mai importante insule), perioada optima de vizitare este din mai pana in octombrie.

Most popular
Perioada dinainte de Craciun si dupa Revelion, cat si lunile iulie si august constituie sezonul cel mai aglomerat, in care insula este plina de turisti din intreaga lume.

Hottest
Temperaturile nu variaza foarte mult, media fiind intre 31°C si 33°C pe tot parcursul anului.
               
INFORMATII:

Capitala: Jakarta
Populatie: 238 mil. loc.
Diferenta de fus orar: + 5 ore (fata de ora Bucurestiului)
Limba: bahasa Indonezia . Pe langa aceasta, in Indonezia, regional, se mai vorbeste si japoneza, chineza si engleza.
Moneda nationala: Rupia
                           1 RON= 3.562 IDR
                           1 $ = 11.706 IDR
                           1 € = 15.824 IDR
 
Pasaport si Viza
  • Pasaport valabil 6 luni de la data returului.
Obiceiuri si eticheta
  • nu folosi mana stanga cand primesti sau dai ceva
  • nu arata cu degetul si fereste-te sa atingi capul cuiva
  • nu este indicat sa intri in temple imbracat neadecvat (cu pantaloni scurti, tricou, maieu)
Bine de stiut:
  • magia festivalurilor se face simtita pretutindeni, cu muzica si dans, balinezii adorand sa petreaca in special noaptea.
Evenimente si festivaluri:
  • Nyale Fishing Festival - sute de oameni se aduna pentru a prinde primul nyale-un peste care aseamana cu un vierme la mare festival pentru pescari (are loc in februarie sau martie).
  • Waisak - in Borobudur este sarbatorita nasterea lui Budha de mii de pelerini si calugari.
  • Teluk Kenodari - intreceri cu barci in forma de dragoni si petreceri in golful Sulawesi Kendari.
  • Yogya festival - o multitudine de spectacole care dureaza o luna intreaga in Java.
Religie: budism, confucianism.




Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar






Rating: Pret:
Indonezia  pe scurt
BEST TIME TO GO: mai-octombrie
BEST VALUE:
FUS ORAR: Ora Romaniei +5/+7 ore
DURATA ZBORULUI:
BUGET: de la 1315 euro
VIZA: Viza se poate obtine atat online, cat si la sosire. Contravaloarea ei este de aproximativ 35 USD si are valabilitate 30 de zile. Pentru obtinerea ei este necesar pasaport valabil minim 6 luni la momentul intrarii în tara.
ULTIMELE ARTICOLE din blog

« INAPOI

Lavinia & Stefan - Bali - octombrie 2015

Am avut parte de o vacanta cu totul speciala, fara griji sau stres, datorita lui Rares si companiei Aerocenter. De la ajutorul in alegerea locatiei, zonei si hotelului in functie de preferintele personale, pana la surpriza care mi-a fost pregatita pe ascuns de prietenul (iar dupa Bali, logodnicul) meu impreuna cu Rares, toate detaliile au fost puse la punct impecabil: zborurile alese foarte bine, cu suficient timp intre escale, chiar cu o zi superba in Amsterdam, transferurile safe and smooth intre aeroporturi si locatii, cazarile la hoteluri, detalii utile si raspunsuri la orice intrebari legate de activitati, banii locali si tot ce am vrut sa aflam.
Bali ne-a oferit atat o experienta spirituala profunda si emotionanta, dar si relaxare si liniste la plaja, cu soare din plin. Din cele 10 zile in Indonesia, primele 3 le-am petrecut in Ubud, la resortul Kupu Kupu, iar urmatoarele 7, in Nusa Dua la resortul Ayodya. Amandoua locatiile ne-au surprins in mod placut, in feluri diferite.

Kupu Kupu Resort & Spa by L'Occitane este un hotel frumos, cu staff foarte primitor, intr-o padure tropicala, cu camere superb amenajate in stil balinez, cu vedere deosebita deasupra palmierilor. Am avut inclus in pachetul cazarii cate un masaj de 90 minute si o excursie de trekking de 4 ore. Masajul balinez a fost excelent, iar la trekking nu am ajuns. Micul dejun destul de basic, dar pentru 3 dimineti a fost in regula, mai ales datorita panoramei de care ne bucuram in restaurantul in care se lua micul dejun. Din ora in ora de la hotel pleca un mini bus (gratuit) pana in centrul orasului si astfel 2 zile ne-am plimbat la pas prin Ubud, am vazut multe temple, celebra Piata din Ubud (de unde nu am facut cumparaturi, preturile si obiectele fiind clar turistice), stradute ascunse, terase micute de orez si multe altele. Ne-am dat seama ca temple mai mici sau mai mari sunt la fiecare pas, nu trebuie vreo excursie speciala pentru a le vedea. Este impresionant fiecare templu in parte, alaturi de puternica lor credinta hindusa, ce se resimte pretutindeni. A treia zi din Ubud am facut o excursie cu sofer si ghid, care ne-au dus in locurile mai greu accesibile, departe de centrul orasului si in acea zi plina am bifat majoritatea atractiilor turistice principale: dansuri Barong, templul Batuan, sate cu lucratori in lemn si in argint si pictori, cascada Tegelungan, padurea maimutelor (Monkey Forest), terasele de orez Telegalang si plantatiile de cafea, ceai, cacao, unde am si baut cateva tipuri de cafea si ceai si nu in ultimul rand, celebra cafea Kopi Luwak - cea mai scumpa cafea din lume (la pretul de 5$ ceasca).

A urmat apoi transferul in a doua locatie, in Nusa Dua, pe malul oceanului, dar experienta noastra spirituala nu se inchieie aici. Nusa Dua este o destinatia turistica de tip all inclusive, cu un grad ridicat de securitate. Acest orasel este format dintr-un complex urias de hoteluri care mai de care mai luxoase si mai spectaculoase... un complex cat un oras, care are propriul centru comercial, numit Bali Collection (unde sunt zeci de restaurante, magazine, schimburi valutare, saloane de masaj, supermarketuri).
Hotelul nostru, Ayodya Resort, ne-a impresionat prin stilul arhitectural balinez al constructiei, cu multe restaurante, un teatru balinez, lacuri, lagune, piscine si orice altceva ai putea avea nevoie. Camerele sunt absolut normale, nimic spectaculos, dar curate, ingrijite. Ni s-a parut foarte frig in camera deoarece sistemul de aer conditionat era prevazut cu un grilaj prin care circula aerul si intra aer rece din celelalte camere chiar daca nu am pornit deloc aparatul. Micul dejun super bogat si diversificat, o adevarata abundenta! Pe langa micul dejun care era inclus, noi am mancat si cina la hotel de cateva ori din comoditate si preturile sunt destul de mari (duble) fata de restaurantele din complexul Bali Collection si probabil de 3-4 ori mai mari fata de exteriorul complexului cu totul.

Plaja din fata hotelului este una frumoasa, cu nisip fin si foarte curata. Din pacate ne asteptam ca snorkelingul sa fie mai usor de practicat, adica sa intram pur si simplu in apa cu echipamentele noastre si sa ne minunam de viata subacvatica, dar nu a fost asa. Oceanul nu era chiar prietenos, ci rece si agitat, asa ca pentru snorkeling am apelat la tururi profesioniste. Intr-una din zile dupa 2 ore de mers cu masina si o ora cu barca, ne-am bucurat de 2 locatii frumoase de snorkeling in Padang Bai. Intr-un final am considerat ca este prea complicat pentru 60 minute in apa sa continuam sa facem astfel de excursii in zone indepartate. Urmatoarea excursie am ales-o de pe plaja din Nusa Dua intr-o locatie la 15 minute cu barca de hotel. Aceasta experienta a fost mai frumoasa si mai accesibila si am vazut muuulti pesti colorati si o caracatita :)

Restul zilelor le-am petrecut pe plaja, dar in ultimele 2 zile pe insula am mai facut excursii catre templele si atractiile care ramasesera nebifate. Am sunat la o companie care organiza "half day trips" si am programat pentru a doua zi un tur privat care a inclus Templul Tanah Lot, Templul Uluwatu, dansuri Kecak la Uluwatu si cina cu fructe de mare pe plaja in Jimbaran Beach. Aceste temple sunt aproape de Nusa Dua si de aceea le-am lasat pentru a doua parte a excursiei. De data aceasta, ghidul care ne-a intampinat a fost exact cum ne doream, vorbaret si saritor, cu povesti, explicatii, legende si raspunsuri la orice. Ne-am imprietenit cu Dudy si am aflat ca intr-adevar pana atunci vazusem doar partea turistica a insulei Bali si am decis sa facem un tur cu el in urmatoarea zi si sa ne duca peste tot unde considera el. Daca primul ghid a terminat traseul cu 3 ore inainte (deci in 5-6 ore vazusem tot) si nu ne-a dat prea multe amanunte despre nimic, de data aceasta a durat cam 12 ore plimbarea si experienta a fost completa. Am vazut temple minunate, unele chiar fara urma de om (Taman Ayun, Ulun Danu, Batukaru), terasele de orez Jatiluwih, Alas Ketadon (o alta padure cu maimute si lilieci) si satul Tabanan, unde Dudy ne-a dus la el acasa si am mancat dulciuri din orez specific balineze. La finalul zilei, ghidul ne-a dus la un magazin enorm, numit Krisna, numai cu suveniruri (aceleasi ca in Ubud market sau ca in orice magazin de suveniruri), la preturi semnificativ mai mici (un sfert din pret sau mai putin). Acest lucru m-a incantat in special pentru ca am scapat de negocieri si de neintelegeri si am ales ce si cate am vrut, fara nicio presiune.

Legat de siguranta pe insula, ne-am simtit tot timpul in siguranta, desi am plecat desul de speriati de tot ce citeam pe internet. Am fost atenti si pregatiti pentru orice, dar nu ne-am simtit in pericol nici o clipa. Nu am facut niciun vaccin si a fost alegerea corecta. Mentionez ca pe tot parcursul vacantei am baut numai apa si lichide imbulelitate, dar am mancat absolut orice mancare si fructe care mai de care mai ciudate si nu am avut niciun fel de problema de sanatate. Am avut la noi Autan Tropical cat pentru 3 ani si abia daca am folosit de cateva ori serile, pentru ca nu am simtit nevoia. Banii am preferat sa ii schimbam la banci si cate 100$ pe rand.

Concluzia este simpla: a fost excursia vietii noastre si abia asteptam sa o planuim pe urmatoarea tot cu Aerocenter! Drumul a fost lung, dar suportabil si a meritat din plin tot ce a urmat. Bali este o locatie de vis, greu de descris in cuvinte! Oricate am citit si am vazut pe internet nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand esti acolo.

Lavinia & Stefan