<< Inapoi

Daniele & Calin


Daniele & Calin

Doresc sa incep acest mail prin a va multumi pentru organizarea unei vacante perfecte in Maldive (Chaaya Island Dhonveli), in care am savurat fiecare clipa petrecuta. Voi incerca sa va redau pe scurt cateva impresii si va transmit cateva poze.
 
Zborul - Extrem de placut, Qatar Airways este intr-adevar o companie de 5 stele. Am fost foarte multumiti.
 
Transfer Speedboat - Am sosit in Male in jur de 07.30 am. Am petrecut in jur de o ora la Immigration, intrucat sosisera in acelasi timp 2 avioane cu multi turisti. Dupa ce am terminat cu viza, am fost preluati imediat de Speedboat, nu am asteptat decat 5 min, sa se adune toti pasagerii.
 
Accomodation - In jur de ora 9.00 a.m. am ajuns pe insula, transferul cu barca rapida a durat cam 25 min.
Spre bucuria noastra, ni s-a predat imediat camera, ceea ce a fost grozav, dupa o noapte de mers pe doua avioane.
A doua surpriza placuta a fost ca ni s-a oferit un "free upgrade", cum spun ei, la un water bungalow (noi avand rezervari la beach bungalow). Si am fost extrem de multumiti.
Senzatia de a locui intr-un astfel de bungalow este nemaipomenita. Camera are nevoie de putina renovare, insa acest lucru nu ne-a deranjat, avand in vedere ca este foarte frumoasa si spatioasa. Water bungalow este individual si are punte proprie.
Curatenie in camera se face de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
 
Insula - Dupa ce am facut rezervarea, am citit cateva reviews negative pe tripadvisor si m-am nelinistit putin.
Insa, ajungand acolo, mi-am dat seama ca nu aveam de ce sa imi fac griji.
Noua insula ne-a placut foarte foarte mult. Este foarte frumoasa, intima, linistita.
80% din turisti sunt englezi, am auzit si cativa germani si italieni. Este atat de linistita insula, incat cateodata atmosfera pare ireala. Este de recomandat in special celor care doresc liniste si relaxare. Nu este potrivita pentru distractii, entertainment-ul de seara este limitat, posibilitati reduse de distractie gen disco, de ex.
 
Masa - Aici ar putea fi o mica problema, dar cred ca este valabil pentru Maldive in general.
Toate felurile de mancare sunt extrem de condimentate, in special cu celebrul curry indian.  Multe sortimente traditionale. Din pacate, nu prea multe posibilitati de alegere pentru vegetarieni...
 
Preturi - Si aici ar fi cateva comentarii negative, insa, din nou, acest lucru cred ca este valabil pentru toate insulele. Preturile sunt foarte mari: ex:  apa 0.5 l -4$, bere 0.33- 6$, excursiile f scumpe, ex. excursie insula protejata Kuda Bandos 65$/pers
Este de recomandat ca turistii sa aiba creme protectie solara, echipament snorkeling, etc, intrucat toate acestea sunt la suprapret pe insula.
 
Ca o concluzie, noi recomandam aceasta insula cu toata increderea.
Este o insula frumoasa si linistita, extrem de curata, cu servicii de calitate, raport calitate-pret foarte bun.
 
Va multumim inca o data si sunt convinsa ca vom colabora si in viitor,
 
Dana