/
Africa / Tanzania

Oferte Sejur & Vacanta Tanzania 2023

Galerie
×
Specialistii tai pentru Tanzania

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

 

Tanzania poate fi considerata tara extremelor geografice de pe continentul African, deoarece aici exista:
  • Kilimanjaro - cel mai inalt munte;
  • Lacul Victoria - cel mai mare lac;
  • Tanganica - cel mai adanc lac;
  • Ngorongoro - cel mai mare crater vulcanic;
  • Serengeti - rezervatia naturala cu cea mai mare migratie a animalelor salbatice din lume.
 
Capitala politica a Tanzaniei este Dodoma, unde vei gasi principalul centru comercial (Dar Es Salam), considerat capitala ecomonica si comerciala. O excursie in Tanzania tip safari iti ofera  o experienta unica. Intr-o vacanta in Tanzania vei avea sansa de a explora viata salbatica din rezervatiile naturale si frumusetile naturale pe care le ofera aceasta tara necunoscuta pentru multi.

Clima

Tanzania are clima tropicala, dar datorita diversitatii topografice, clima difera in functie de zona. Indiferent de perioada din an, vei gasi cu siguranta o zona in care sa-ti petreci un sejur in Tanzania de neuitat.
  • Sezonul uscat: ianuarie - februarie, iunie - octombrie;
  • Sezonul ploios: martie, aprilie, mai;
  • Sezon ploi scurte: noiembrie si decembrie;
  • Lunile cele mai calde: ianuarie, februarie si decembrie;
  • Lunile cele mai racoroase: aprilie, mai si iunie.

Perioada ideala pentru un sejur in Tanzania, in functie de zona

 
Tanzania are parte de vreme calduroasa pe tot parcursul anului, fiind un loc binecuvantat cu soare din plin, 7-8 ore pe zi. Din acest motiv, o vacanta / excursie in Tanzania este alegerea ideala, indiferent de perioada din an in care iti doresti sa traiesti aceasta experienta unica. Iata cum este vremea, in functie de zona pe care ti-ai dori sa o alegi ca destinatie pentru un sejur / vacanta / excursie in Tanzania:
 
Serengeti & Ngorongoro:
 
  • iunie - iulie - o vacanta in Tanzania in aceasta perioada iti ofera oportunitatea de a vedea marea migratie;
  • februarie - daca vei alege sa mergi in sejur in Tanzania in aceasta luna, trebuie sa stii ca este perioada in care se nasc puii, in consecinta si momentul in care poti surprinde marii pradatori la vanatoare.
 
Tagangire, Selous & Ruaha:
 
  • iunie - octombrie, putin mai racoros - aceasta perioada este cunoscuta sub numele de ”sezonul uscat”;
  • mijlocul lunii martie - mai - sezonul ploios;
  • noiembrie - aceasta luna este caracterizata de ploi scurte;
  • decembrie - februarie - sezonul cald si umed.
 
Best time to go
 
Daca vrei sa te bucuri de vreme buna, sa eviti aglomeratia din sezonul de varf si sa profiti de preturi mici, cea mai buna perioada de a merge intr-un sejur (vacanta / excursie) in Tanzania sunt lunile mai, iunie si ianuarie. In Zanzibar, cele mai bune perioade sunt: ianuarie - martie, iunie - octombrie si decembrie.
 
Most popular
 
Perioada de varf, in care vei gasi cei mai multi turisti, este iulie - octombrie. Aceste luni sunt ideale pentru un sejur - vacanta / excursie in Tanzania deoarece toate zilele sunt insorite, ploile sunt rare si vremea e perfecta pentru plaja si relaxare.
 
Hottest
 
Cele mai calduroase luni sunt cele cuprinse in perioada decembrie - martie. In aceste luni, temperaturile ajung pana la 38° C, iar umiditatea este foarte ridicatata, pana la 80%.
 

Iti recomandam Tanzania pentru DEVINE Un sejur / vacanta / excursie in Tanzania - alegerea ideala pentru:

PLAJA SI RELAXARE

 
Insula Pemba e una din cele mai frumoase insule din Africa, deoarece plajele acesteia sunt acoperite cu nisip alb si fin. Insula este locul ideal pentru o escapada romantica, datorita faptului ca putini stiu de existenta ei. Daca iti doresti un sejur / vacanta excursie in Tanzania activa, combinata cu relaxare la malul marii, atunci iti recomandam sa alegi cu incredere intre cele 2 insule exotice din Oceanul Indian: Zanzibar si Pemba. Cea din urma, apartine statului Tanzanian si este cel mai mare producator de cuisoare.

AVENTURA - Safari in Tanzania

Arusha, localizat in partea de nord a tarii, intre varfurile Muntilor Meru si Kilimanjaro, este locul de plecare a excursiilor safari. Langa Arusha s-a descoperit in 1967 singura mina din lume de unde se extrage tanzanitul, o piatra pretioasa la fel ca diamantul, care se gaseste in 2 culori: albastru si mov.
 
Masivul Kilimanjaro, situat in partea de nord - est a tarii, este cel mai inalt munte de pe continentul African. Acesta are o altitudine maxima de 5896 m, atinsa de varful Kibo. Kilima Njaro inseamna ”muntele alb”, iar numele lui a fost inspirat de faptul ca are varful mereu acoperit de zapada.
 
Un alt obiectiv turistic de explorat intr-un sejur / vacanta / excursie in Tanzania il reprezinta Parcul National Tarangire. Acesta are o suprafata de 2850 km² si se afla pe malul raului cu acelasi nume. O excursie in Tanzania este ocazia perfecta pentru a admira peisajele minunate de aici. Dupa Serengeti, aici se afla cea mai mare concentratie de animale. In acest loc, vei putea intalni cirezi mari de elefanti formate din pana la 300 de exemplare, lei, leoparzi, zebre, antilope si peste 550 specii de pasari.
 
Aria de conservare Ngorongoro are in centru craterul Ngorongoro (cea mai mare caldare vulcanica, cu margini intact din lume, numita a opta minune a lumii). Aceasta are o suprafata de 265 km² si un diametru cuprins intre 19 - 21 km. Aici, traiesc peste 25.000 de animale. Atractia principala a zonei o reprezinta rinocerul negru. Ngorongoro face parte din patrimoniul UNESCO.
 
Parcul National Serengeti este cel mai mare parc al Tanzaniei si scena celei mai mari migratii anuale de ierbivore. In timpul unui sejur, unei vacante / excursii aici, vei putea fi martor la lupta pentru supravietuire a celor peste 70 de mamifere. O excursie in Tanzania iti va oferi sansa de a observa mari turme de antilope de toate felurile (impala, zebre, gazele, vitei salbatici, dar si alte copitate), pradatori (leul, leopardul, ghepardul, hiena, cainii salbatici), dar si animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotanul. Dintre cele 500 de specii de pasari care traiesc in Serengeti, iata cateva exemple pe care le vei putea vedea intr-un sejur / vacanta in Tanzania: vulturul, flamingo, martialul, barza sau strutul. Din categoria reptile, vei avea ocazia sa vezi crocodilul, dar si multe specii de serpi.
 
Parcul National Lake Manyara, unde vei putea admira Lacul Manyara. Acesta ocupa doua treimi din suprafata parcului si pe care Hemingway l-a numit cel mai frumos lac din Africa. Parcul e dominat de vegetatie abundenta, paduri de smochini si mahon, cu campii inundate. Un sejur / vacanta / excursie in Tanzania, in acest loc unic, renumit pentru populatia de babuini si marea diversitate de pasari (flamingo, pelicani, cormorani), iti garanteaza o experienta de memorabila. De asemenea, intr-un sejur / vacanta / excursie aici, vei putea intalni hipopotami, elefanti, girafe, antilope gnu, impala. Cu putin noroc vei putea fi martorul unui fenomen rar intalnit: lei catarati in copaci de acacia, asa numitii lei cataratori. Distanta pe care o vei parcurge va fi de aproximativ 60 km.

LUNA DE MIERE in Tanzania

Una dintre cele mai cunoscute destinatii pentru luna de miere in Tanzania este Zanzibar. Arhipelagul este situat langa coasta Africana si este alcatuit din mai multe insule, cele mai mari fiind Unguja si Pemba.
 
Unguja cunoscuta sub numele de Insula Zanzibar este cea mai mare, are o suprafata de 1658 km². Capitala acesteia este numita Zanzibar City si e renumita datorita orasului vechi, Stone Town (Orasul de Piatra) cu strazi inguste, magazine, bazare, moschei si cladiri. Acestea incorporeaza elemente din stilurile arabe, persiene, indiene, africane. Principalele atractii de aici sunt:
  • piata centrala;
  • fosta piata de sclavi cu Catedrala Anglicana;
  • Casa Tippu Tip;
  • vechiul fort;
  • Palatul Muzeu;
  • fosta resedinta a sultanului si a printesei Salme;
  • Ruinele Templului Maruhubi.
 
Apele oceanului de culoare turcoaz, cu recifi de corali si plajele cu nisip alb si fin, fac din Zanzibar o destinatie exotica provocatoare. Alege una dintre ofertele de sejur / vacanta / excursie in Tanzania si hai sa descoperi la pas viata din Zanzibar, intr-o luna de miere pe care o vei povesti si nepotilor.

 Activitati de facut intr-un sejur / vacanta / excursie in Tanzania

  • snorkelling in insula Chumbe - este un mod bun de a te relaxa si de a-ti satisface pofta de adrenalina;
  • scuba diving pe Coasta de Est - o activitate care iti permite sa vezi recife de corali si delfini;
  • un tur in padurea Jozani - aici poti vedea maimuta rosie Colobous, o specie pe cale de disparitie;
  • vizita in Stone Town - un oras cu o istorie aparte. Acesta apartine patrimoniului UNESCO si este un loc in care poti face plimbari lungi, fara a fi deranjat de masini, deoarece strazile sunt prea inguste pentru ca acestea sa poata circula pe ele;
  • tur al condimentelor - Tanzania este renumita pentru condimentele sale. Intr-un sejur / vacanta / excursie in Tanzania, poti vizita plantatii de piper, scortisoara, turmenic, ghimbir;
  • participa la o petrecere cu luna plina, in Kendwa - aceasta este o experienta inedita si ocazia perfecta cu care vei putea dansa pe plaja, in stil african, sub clar de luna, pe ritmurile muzicii taarab;
  • inota in apa clara a oceanului Indian;
  • relaxa pe plajele cu nisip fin alb - apa albastru turcoaz si briza marina sunt un adevarat paradis tropical;
  • vizita la casa lui Freddy Mercury - un sejur / vacanta / excursie in Tanzania va fi ocazia perfecta pentru a vedea locul unde s-a nascut si a copilarit celebrul cantaret.

INFORMATII

H3: Capitala: Dodoma
H3: Populatie: 44.929.002 mil. loc.
H3: Diferente de fus orar: +1ora (ora Bucurestiului)
H3: Limba: swahili si engleza (utilizata in comert, administratie si invatamant superior); araba este larg folosita in Zanzibar.
H3: Moneda nationala:
Tanzanian Shilling (TZS)
                              1 RON = 473.776 TZS
                              1 $ = 1,621.49 TZS
                              1 € = 2,093.89 TZS
 

 Pasaport

 
Pentru a putea merge intr-un sejur / vacanta / excursie in Tanzania, ai nevoie de pasaport valabil 6 luni de la data returului. De asemenea, va trebui sa faci dovada detinerii de resurse financiare (exemplu: extras de cont, carte de credit, CEC-uri de calatorie etc.).

 Obiceiuri si eticheta

Atunci cand te afli in sejur / vacanta / excursie in Tanzania, trebuie sa te asiguri ca te imbraci decent cand nu esti pe plaja. De exemplu, femeile nu trebuie sa poarte decolteu, umerii si genunchii goi. Copii nu trebuie sa isi arate jucariile scumpe in fata localnicilor din Zanzibar, care nu isi permit luxul turistilor.
 
Daca faci scuba diving, nu este bine sa colectezi scoici din recifele de corali, deoarece asta ar putea distruge intreg reciful. In cazul in care vrei sa faci fotografii cu populatia locala, iti recomandam ca, inainte, sa ceri permisiunea persoanelor vizate. Daca mergi in safari, evita sa porti haine colorate. Pentru aceasta ocazie, indicate sunt cele kaki sau maro. Este bine sa folosesti tot timpul mana dreapta, atunci cand mananci sau cand dai mana cu un localnic.
 

Bine de stiut

 
In cazul in care vrei sa conduci atunci cand te afli intr-un sejur / vacanta / excursie in Tanzania - Zanzibar, trebuie sa ai un permis de auto international. Atentie la drumuri, caci au o stare destul de proasta!
Atunci cand mergi in sejur / vacanta / excursie in Tanzania, este necesar sa ai asigurare de sanatate, deoarece acolo sistemul medical este destul de scump si limitat.
 
Salutul traditional este ”jambo”, care inseamna ”Buna ziua”. Alte expresii uzuale sunt: ”marahaba” - ”multumesc” si ”karibu” - ”cu placere”. Cat timp stai in sejur / vacanta / excursie este indicat sa bei doar apa imbuteliata.

Evenimente si festivaluri

  • Festivalul  Mwaka Kogwa - este o sarbatoare de patru zile, ce are loc in satul Makunduchi, in a treia saptamana a lunii iulie. Evenimentele includ arderea unor colibe si simulari de lupte, femeile se plimba prin campuri cantand despre dragoste si noroc. Toata lumea aduce un oaspete la acest festival.
  • Festivalul religios Eid-ul-Fitr - are loc la sfarsitul lunii Ramadan, postul islamic, este un festival de bucurie care se tine afara pe strazi timp de patru zile, oamenii isi fac vizite, merg la concerte si discoteci in acest timp.
  • Festivalul International de Film - este cel mai important eveniment din Zanzibar si are loc in luna iulie. Festivalul sarbatoreste arta si cultura din Africa, India si Pakistan. Sunt reprezentatii de muzica, teatru, ateliere de lucru, seminarii, conferinte. Are loc de obicei in Stone Town si se intinde pana pe malul marii.
  • Festivalul Sauti za Busara - acesta inseamna sunete de intelepciune si are loc in luna februarie. Este un festival de muzica, organizat anual in Vechiul Fort din Stone Town, care se transforma intr-un pol de activitate. Aici, sunt gazduiti dansatori Ngoma, tobosari, cantareti de muzica taarab si hip hop, care vin sa participe la cel mai prietenos festival de pe planeta.

Religie: Islamica (musulmani - 37 %; crestini - 38%, animisti - 19,6%).

Populatia din Insula Zanzibar este 97% musulmana.
 
Alege una din ofertele noastre de safari in Tanzania sau o vacanta in Tanzania cu sejur la plaja.





Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar






Rating: Pret:
Tanzania  pe scurt
BEST TIME TO GO: tot parcursul anului
BEST VALUE: mai, iunie, ianuarie
FUS ORAR: Ora Romaniei +1 ora
DURATA ZBORULUI: minim 11 ore
BUGET: de la 2820 euro
VIZA: Nu este nevoie de viza. Pasaportul trebuie sa fie valabil 6 luni de la data returului.
ULTIMELE ARTICOLE din blog

« INAPOI

Zanzibar sau darnicia Oceanului Indian si unde incepe treaba turismului Global - Gabriel Bejan

Cu plajele sale albe şi oceanul extrem de generos, Arhipeleagul Zanzibar s-a aruncat cu capul înainte în tumultoasa aventură a turismului global. De aici nu mai există cale de întoarcere dar, până să tragem linie ca să aflăm cine pierde şi cine câştigă din această poveste, avem de-a face cu o  destinaţie de vis, cum puţine au reuşit să creeze Oceanul Indian şi oamenii care, de mii de ani, profită de dărnicia sa.
 
Oboseala a dispărut ca prin minune când, după o călătorie 24 de ore, timp în care am schimbat patru aeroporturi şi trei avioane, am realizat că bagajele nu ne-au însoţit până la destinaţie, fiind rămase undeva între Roma, Addis Ababa şi Zanzibar. “La ce poţi să ne aştepţi de la africanii aştia cu capul în nori?”, am gândit imediat, după ce am aruncat o privire în jurul meu şi am văzut cum arată Aeroportul International Zanzibar, şi, mai ales, cât de neprofesionist erau manipulate valizele, îngrămădite în nişte cărucioare, trase încolo şi-ncoace de câţiva băieţi fără chef de treabă, şi aruncate apoi pe o masă de ciment, de pe care turiştii erau invitaţi să şi le ridice, nu înainte însă ca fiecare geantă să fie mirosită de un câine anti-drog.
 
În a treia zi de la sosirea pe insulă, bagajele ne-au fost aduse la hotel, exact aşa cum au promis angajaţii aeroportului, iar cu această ocazie am aflat că mă înşelasem aruncând vina pe africani: genţile noastre fuseseră, de fapt, pierdute la Roma, de angajaţii Alitalia. Zanzibarul, Insula mirodeniilor, avea să mă contrazică de multe ori pe parcurul vacanţei şi să-mi arate, o dată în plus, că orice citeşti acasă despre o destinaţie exotică se va dovedi  nefolositor la faţa locului.
 
Prima greşeală am făcut-o chiar la aeroport, când ne-am repezit să schimbăm dolarii în moneda locală, şilingi tanzanieni, la un curs care părea foarte aproape de ceea ce ştiam din România. Ei bine, am constatat destul de repede că localnicii au o părere foarte proastă despre banii lor, pe care-i numesc dispreţuitor”coconut milk”, preferând în schimb dolarii americani. Apoi, cursul oficial nu are nici o legătură cu cel din hoteluri, unde dolarul costă doar 1500 de şilingi, faţă de 1650 cât este la o casă de schimb.
A doua greşeală a fost să vedem Zanzibarul ca pe o ţară ieftină, în condiţiile în care un salariu de 100 de dolari pe lună este considerat mare- atât câştigă un profesor- iar cei mai mulţi oameni trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi. Pentru mzungu (om alb, în swahili), preţurile sunt la nivel european şi, de regulă, comercianţii le stabilesc pe loc, chiar dacă este vorba de un pachet de ţigări, o bere sau o mască africană din lemn. Avantajul este că pe stradă totul se negociază la sânge şi un călător cu experienţă reuşeşte destul de repede să-l aducă pe vânzător cu picioarele pe pământ. Metoda “atâţia bani am în buzunar” funcţionează întotdeauna, în condiţiile în care negustorul nu-şi permite să piardă un client, iar preţul cerut unui mzungu este, uneori, de 2-3 ori mare decât cel real.
 
Resorturile de pe plajă aparţin însă unor companii internaţionale, au manageri europeni şi lucrează cu preţuri fixe pentru servicii şi produse, deci nu e loc de negociere, mai ales că nici nu se încurcă cu bani cash, te notează pe caiet şi-ţi fac o notă de plată totală la sfârşitul sejurului. La “Ocean Paradise”, un pachet de ţigări a costat, spre exemplu, 7500 de şilingi (5 dolari), o bere tanzaniană 7000 de şilingi (4,5 dolari), o porţie de calamar prăjit 13.000 de şilingi (9 dolari) şi exemplele se cam opresc aici, pentru că am descoperit între timp concurenţa locală care ne-a salvat bugetul de vacanţă: restaurantul unui italian fugit de acasă- aflat în satul de lângă hotel, unde berea Kilimanjaro costa doar 2 dolari şi magazinul unor tanzanieni unde preţurile erau similiare, atât pentru turişti cât şi pentru localnici.
 
Zanzibarul a intrat pe harta turistică relativ recent, primele resorturi s-au construit la începutul anilor 2000, iar acest lucru constituie un avantaj pentru turişti, dar şi un dezavantaj pentru localnici. Imediat ce coboară din avion, străinii vor da peste o natură spectaculoasă, încă neatinsă de turismul global, unde bananierii şi arborii de mango cresc pe marginea drumului, majoritatea caselelor sunt construite din pământ, iar unii localnici musulmani se tem că străinii le-ar putea face rău, chiar şi numai dacă s-ar lăsa fotografiaţi de aceştia. Oamenii nu sunt încă pe deplin împăcaţi cu numărul mare de  europeni şi chinezi care ajung pe insulă în ultimii ani şi cred că mzungu ar putea avea o influenţă nefastă asupra tradiţiilor lor seculare, iar acest lucru face ca, spre exemplu, majoritatea personalului care lucrează în turismul din Zanzibar să fie adus de pe continent, din Tanzania şi Kenya. “Unii nu vor să aibă de-a face cu străinii, alţii nu pot fi angajaţi pentru că nu au nici un fel de pregătire. Este drept că, există regula ca hotelurile să caute mai întâi angajaţi locali, dar ce să faci dacă ai nevoie de o cameristă, iar pe insulă nu găseşti pe nimeni care să aibă o şcoală de cameriste? Logic, aduci pe cineva din altă parte”, ne explică Abdulah, unul din ghizii noştri, de ce nu prea găseşti localnici în industria turismului din Zanzibar.
 
Turismul s-a dezvoltat însă agresiv în ultimii ani, în special pe Unguja, principala insulă a Arhipeleagului Zanzibar, astfel încât plajele superbe cu nisip alb au fost invadate de resorturi aparţinând unor lanţuri hoteliere internaţionale, iar bărcile de pescuit ale localnicilor, construite din lemn de mango, îşi mai găsesc cu greu locul printre vaporaşele moderne şi şcolile de kitesurfing, care au umplut cerul de zmeie colorate, mânuite de băieţi bronzaţi, veniţi la distracţie din toate părţile planetei. Din nou, avem de-a face cu avantaje şi dezavantaje. Această insulă magică din Oceanul Indian nu ar fi avut altă şansă să se dezvolte, mai ales în contextul trecutului său rasial şi violent, decât cu investiţii masive din străinătate, în special din zona Golfului, dar în acelaşi timp, o dată cu turismul de masă, va dispărea, treptat dar ireversibil, un mod de viaţă ce gravita doar în jurul oceanului şi a plantaţiilor de mirodenii. Nu peste mult timp, sub presiunea modernităţii, oamenii din Zanzibar vor uita ce le datorează perşilor, arabilor şi indienilor cei care, în sute de ani, şi-au pus amprenta peste tot ce există acum în arhipelag, de la religie, până înfăţişarea caselor şi gustul mâncării.
 
Oceanul continuă încă să fie singura sursă de hrană şi viaţă pentru o bună parte din cei peste un milion de locuitori din Zanzibar, fiind la fel de generos şi cu aparatele de fotografiat ale turiştilor când se retrage, în cursul dimineţii, lăsându-şi pe uscat bogăţiile: corali vii şi coloraţi, arici şi stele de mare, peştişori fosforescenţi, caracatiţe, bureţi.
O incursiune în Zanzibarul tradiţional este obligatorie, atâta vreme cât oamenii din insulă şi-au mai păstrat stilul arhaic de viaţă. Va fi cu siguranţă şi o experienţă tristă pentru că o asemenea sărăcie, aflată la doi paşi de luxul resorturilor de pe plajă, nu are cum să nu te marcheze.
 
În satul Pwanimchangani am aflat, de pildă, că un om înstărit este cel care are o barcă cu pânze din lemn de mango, cu care poate plimba turiştii pe mare şi care, nou-nouţă, costă în jur de 600 de dolari. Cei 2500 de locuitori ai satului trăiesc din ce le oferă oceanul, fie că vorbim de captura zilnică de ton, kingfish sau caracatiţă, pe care o vând hotelurilor din zonă, fie de culturile de alge pentru care primesc cam 10 cenţi pe kilogram de la comercianţii specializaţi. Tot oceanul este cel care l-a adus aici şi pe mzugu cu buzunarele pline şi care vrea să fie plimbat pe recif sau până la atolul Mnemba şi care are nevoie de un ghid local.
 
Statistic, pur statistic, venitul oficial pe cap de locuitor în Pwanimchangani este de 3 dolari pe lună, doar 35% din adulţi au cel mult opt clase, iar la şcoala din sat sunt înscrişi 638 de copii. Ca o paranteză, primele opt clase sunt gratuite în Zanzibar, dar pentru a urma liceul trebuie să plăteşti în jur de 40 de dolari pe lună, o sumă imensă pentru această ţară.
Turismul de masă va schimba, încetul cu încetul, acest loc binecuvântat de Oceanul Indian, şi poate va face viaţa oamenilor mult mai bună decât au reuşit politicienii locului. Oricât de mult s-ar teme acum localnicii că străinii le vor fura sufletul, viitorul nu are cum să sune prost. Pentru că pur şi simplu, Zanzibarul are multe de oferit acestei lumi.
 
Atracţii principale
O vacanţă în Zanzibar este, în esenţă, o experienţă culturală, dar în afară de plajele superbe şi de tradiţiile locale există locuri pe care nu trebuie să le ratezi:
Pădurea Jozani, o rezervaţie naturală în care puteţi vedea două specii de maimuţe, dintre care “red colobus” trăieşte doar în Zanzibar.
Pădurea de mangrove
Insula Închisorii (Prison Island sau Changuu)- aflată la vreo 5 kilometri distanţă de Stone Town şi pe care există o colonie de broaşte ţestoase uriaşe, unele cu vârsta mai mare de o sută de ani.
Stone Town- vechea capitală a Sultanatului Zanzibar
Atolul Mnemba, la vreo 2 kilometri în larg, un loc excelent pentru snorkeling şi diving. Aici se află şi un resort exclusivist, unde preţurile unei camere se ridică la peste 1200 de dolari pe noapte.
 
Există multe companii pe insulă, inclusiv la hotel, care organizează excursii în aceste puncte, dar cele mai bune preţuri le veţi obţine negociind cu băieţii de pe plajă. Încurajaţi astfel oferta locală de servicii şi daţi de lucru unor oameni care, altfel, s-ar descurca cu greu.