/
Caraibe / Saint Martin

Saint Martin - Oferte Saint Martin 2023

Galerie
×
Specialistii tai pentru Saint Martin

Covaciu Alina
Covaciu Alina
rezervari@aerocenter.ro
0747-111.928
0753-141.639

Informatii utile pentru o calatorie in Saint Martin in contextul COVID-19:https://www.blog.aerocenter.ro/conditii-de-intrare-in-diferite-tari-in-contextul-covid-19/conditii-de-calatorie-in-saint-martin-in-contextul-covid-19

Oferte Saint Martin 2023 - Excursii Saint Martin - Vacanta Saint Martin

Insula Saint Martin este o insula tropicala situata in bazinul Marii Caraibilor la o distanta de 250 de km nord de Guadelupa si la 240 km est este de Puerto Rico. Insula are o suprafata de 98 km² si este divizata politico-administrativ in 2 parti: partea de nord apartine guadelupei franceze denumita Saint Martin, iar partea sudica apartine statului Olandez, denumita Sint Marteen, insula fiind recunoscuta la nivel international drept cel mai mic teritoriu impartit intre 2 tari. Saint Martin este un conglomerat  de 3 culturi distincte si anume sobrietatea olandeza, creativitatea si eleganta franceza si pasiunea pentru natura si caldura caracteristica caraibienilor.

Iti recomandam Saint Martin pentru:
  • CULTURA
Philipsburg este un oras superb (orasul principal al partii olandeze), tipic olandez, cu strazi inguste si pline de oameni cu pofta de viata. Dispune de plaje superbe, mari si cu nisip fin, alaturi de o mare cristalina si plina de viata. De asemenea, Philipsburg este si port pentru vasele de croaziera cum ar fi Oasis of the Seas, Celebrity Solstice, Crown Princess si Magic Disney.
Marigot, orasul principal a partii franceze, este un oras ce si-a pus bazele pe un vechi sat de pescari, dar a fost facut capitala de catre regele francez Louis al XVI-lea. Este un oras specific caraibelor. Zilele de cumparaturi ale oraselor sunt miercurea si sambata cand poti gasi orice vrei, de la nuci de cocos, pana la condimente, obiecte de vestimentatie, picturi si multe altele. Orasul se bucura de peisaje exotice de exceptie.
Numele Insulei St Martin, se spune ca provine de la insusi Cristofor Columb, care a descoperit insula cand a plecat in al 2-lea voiaj si care i-a dat numele Saint Martin in onoarea Sfantului Martin de Tours, sarbatorit in aceeasi perioada in care a descoperit insula. Descoperirile arheologice facute pe teritoriul insulei, estimeaza ca insula a fost populata incepand de acum 6000 de ani. Tribul ”Taino” (tribul amerindian) a locuit aceasta insula pana in secolul XIV cand au fost ocupati de Tribul Caraib, care a stapanit toate insulele din zona, de unde si numele de Marea Caraibilor. Insula Saint Martin, inainte de a primi numele definitiv de la Cristofor Columb, a mai  fost cunoscuta printre localnici drept insula sarata (in dialect local „Oualichi”, datorita exploatarilor din lacurile de sare) si insula femeilor („Soualiga”).  
  • PLAJA SI RELAXARE
In prezent Insula Saint Martin are ca si sector de industrie principal turismul, insula dispunand de un numar de 30 de plaje, golfuri marginite doar de pietris, cateva lacuri cu apa dulce. Cateva zeci de insule mici, dintre acestea remarcandu-se insula Pinel care dispune de 3 plaje, vile elegante, hoteluri de lux si peste 300 de restaurante, fac din aceasta destinatie una in topul preferintelor turistilor. Cazinourile, barurile si cluburile raman deschise pana dimineata, asigurand petreceri exotice si pline de viata si un prilej foarte bun de petrecere a timpului liber.
  • LUNA DE MIERE
Hotelurile insulei de asemenea, sunt un punct forte a insulei, dotate cu o serie de facilitati si servicii capabile sa faca orice vacanta una memorabila, cateva exemple, fiind Radisson Blu Resort, Marina & Spa 5* situat in partea franceza a insulei, in zona golfului Anse Marcel, The Westin Dawn Beach Resort & Spa 5* situat pe partea olandeza a insulei, si Holland House 4* situat in orasul Philipsburg.

Nu trebuie sa parasesti Saint Louis inainte de a:
  • vizita Fortareata St Louis - este prezentata ca fiind unul dintre cele mai mari monumente de pe insula. A fost construita jurul anului 1767, numita dupa regele Frantei si avea ca scop apararea capitalei franceze de invaziile straine;
  • vizita Muzeul St Martin - muzeu dedicat istoriei si culturii insulei;
  • vedea Colombier - vale situata intre Grand Case si Marigot, este unul dintre cele mai superbe locuri de pe insula, plina cu vegetatie tropicala, perfecta pentru o plimbare relaxanta;
  • pasi pe Muntele Concordia - localizat intre granita St. Martin si St. Maarten, imprejmuieste ruinele unei vechi plantatii de zahar;
  • vizita Ferma de fluturi - Butterfly Farm, unde se afla cele mai rare si mai exotice specii de fluturi de pe glob.
Relaxarea si pofta de viata a caraibilor combinata cu eleganta europei, fac din Saint Martin o destinatie de top in preferintele multor turisti.




Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar






Rating: Pret:
Saint Martin  pe scurt
BEST TIME TO GO: mai-iunie, noiembrie- mjlocul lui decembrie
BEST VALUE: octombrie-noiembrie
FUS ORAR: Ora Romaniei -7 ore
DURATA ZBORULUI: 14 ore
BUGET: de la 1154 euro
VIZA: Nu este necesara viza.
ULTIMELE ARTICOLE din blog

« INAPOI

Violeta Si Cristian - Croaziera Mai 2019

Buna ziua Adina!
 
Inca o vacanta reusita cu agentia Aerocenter! 
Miami - Croaziera (MSC Seaside - 27 aprilie) - Miami - Croaziera (MSC Armonia - 6 mai) - Miami - Acasa
 
De la inceput trebuie sa subliniez ca nu suntem adeptii concediilor all inclusive dar ce este o croaziera? Un concediu all inclusive dar nu prea. O croaziera include atat rasfat dar si vizitarea  unor locatii (cei drept timp putin).
Daca pentru Europa nu as opta pentru o croaziera, pentru vizitarea insulelor din Marea Caraibelor a fost o optiune foarte buna.
 
S-o luam cu inceputul:
Am ajuns seara in Miami (iubesc Miami) si dupa refacerea fortelor, a doua zi am luat putin din aerul acestui oras minunat. A treia zi, ne-am imbarcat pe vasul MSC SEASIDE (cinci stele minus dupa unii, patru stele plus dupa altii). Nu era prima croaziera, si eram obisnuiti cu procedurile, asa ca in jurul  pranzului  eram deja pe vas, rasfatandu-ne ochii si si nu numai.
 
Prima destinatie: San Juan din Puerto Rico (frumos, interesant dar mult prea putin timp)
 
Au urmat celelalte:
- St. Thomas cu capitala Charlotte Amalie Charlotte Amalie, Virgin Islands U.s. (insula superba)
- St. Martin, Philipsburg, Netherlands Antilles (jumatate franceza, jumatate olandeza – in zona franceza vorbesti la telefon ca esti  in SEE)
- Bogatie, Saracie  in Nassau, Bahamas dar nu ne-am simtit in nesiguranta
Ne-am intors in Miami, si pentru ca acum doi ani (imediat dupa Irma) am vizitat Miami cu temeinicie (Cartiere selecte, Everglades, plimbari cu vase mai mici pe canalele practicabile printre vilele de milioane de dolari ale vedetelor, excursie la Key West, Cape Canaveral  etc) am vizitat Las  Olas (un cartier unde fiecare casa (de milioane) are in fata casei piscina si acces pentru iahtul care poate fi mai scump decat casa.
De asemenea a fost o incantare sa vizitam Coral Gables cu incantatoarele case ale spaniolilor si splendidul hotel (muzeu) Biltmore.
 
Dupa doua nopti petrecute in Miami Downtown, iata-ne din nou pe un vas mai mic, Armonia MSC catre alte locatii din Marea Caraibelor:
- Isla Roatan de Honduras (paduri tropicale, papagali, maimute, plaje ....)
Costa Maya (pe coasta frumoasei  peninsule Yucatan din Mexic)
Cozumel (insula ce apartine Mexicului). Aici ne-am rasfatat  cu delfinii
Si nu in ultimul rand Havana (Habana de Cuba) - doua zile aproape pline.
 
Doar despre Havana as vrea sa scriu cateva idei : un oras care ar fi putut sa fie superb dar comunismul a facut rani grele pe fatadele cladirilor(altadata vile, hoteluri, cladiri administrative etc) si pe fetele oamenilor.
Nostalgicii ar trebui sa vada cateva poze si sa se teleporteze cateva zile in Cuba unde sa revada cozile la mancare, magazinele goale si preturile pentru turisti.
Nu ratati in Havana cabaretul Tropicana  (infiintat in 1939)
Si noi fericiti ca eram acolo!
 
Multe ar fi de povestit dar nu vreau sa inchid mica mea poveste fara sa subliniez ca tot concediul a avut un raport pret /calitate  foarte foarte bun.
De zece ani mergem cu Aerocenter si vom continua sa-i cautam.
 
Multumim Liviu Salajan pentru rabdarea care ai avut-o cu noi in gasirea celor mai optime "diagrame" de vacanta.
 
RECOMAND AEROCENTER
 
Violeta si Cristian