/
Europa / Turcia

Oferte Sejur & Vacanta Turcia 2025

Galerie
×
Specialistii tai pentru Turcia

Bulta Alexandra
Bulta Alexandra
rezervari@aerocenter.ro
0749-154014
0264-439390

Salagean Liviu
Salagean Liviu
rezervari@aerocenter.ro
0753-141.638
0753-141.639

Oferte Turcia 2025 - Vacanta Turcia All inclusive


Turcia are un potential turistic urias, ofera peisaje variate, are la baza o istorie veche, si in acelasi timp este membra a lumii moderne. Tara euroasiatica a fost si ramane un punct de confluenta a mai multor culturi si civilizatii. Turistii se pot delecta cu un mozaic de culturi, Turcia fiind o sinteza intre est si vest (podul intre Europa si Asia). Serviciile de calitate si preturile accesibile sunt cheia succesului in turism.

Iti recomandam o vacanta Turcia pentru:

  • PLAJA SI RELAXARE
Turcia este cunoscuta in lume datorita marilor, plajelor umbrite de palmieri, portocali si paduri de pin. Cea mai buna plaja este Patara, aceasta fiind cea mai larga si mai lunga plaja din Turcia. Zona este protejata de Guvernul turc, pentru ca aici depun oua broastele testoase. Trebuie amintite si plajele: Side, Alanya, Sinop, Kizkalesi, Kusadasi, Antalya (a primit distinctia “Blue Flag”).
  • AVENTURA
In Turcia (gradina botanica a Europei), pe iubitorii vacantelor active, ii asteapta o multime de experiente. Excursiile pe jos in natura, sunt o modalitate perfecta de a cunoaste Turcia altfel decat din statiunile de pe litoral. In Istanbul, poti juca golf pe un teren de o mare raritate in lumea golfului (locul 5 in lume din punct de vedere al vechimii). Poti practica schiul, majoritatea statiunilor de schi fiind ascunse in munti, printre cele mai cunoscute Bursa-Uludag. Daca nu te multumesti sa lenevesti la soare, te poti da cu parapanta, poti opta pentru scufundari sau calarie, poti pleca in croaziera sau in drumetii, pe munte etc.
  • LUNA DE MIERE
Statiuni superbe si resorturi de lux, Turcia detine un loc de top in destinatiile preferate pentru luna de miere. Deliciile culinare si pofta de distractie a localnicilor completeaza oferta turistica variata a Turciei. Antalya, imbinarea armonioasa de mare, soare, orase antice si resorturi de lux, ofera conditii excelente de cazare si masa, creeaza o atmosfera perfecta pentru luna de miere. Marmaris, Bodrum si Kusadasi sunt statiuni de litoral, fiecare cu farmecul si povestea sa.
  • SPORTURI ACVATICE
Lumea submarina, diversitatea si multitudinea de culori a vegetatiei si faunei submarine lasa impresii de neuitat vizitatorului. Cel mai cautat loc pentru scufundari este oraselul Kas din Muntii Taurus. Rafting pe raurile din Turcia iti vor lasa o impresie de neuitat, datorita lungimii, adancimii si rapiditatii apelor, dar si datorita frumusetii fara pereche a naturii locurilor. Coruh (unul dintre raurile Turciei cu indice de dificultate 4 si 5), se numara printre cele mai bune zece locuri din lume pentru practicarea raftingului. Yachtingul este in prezent un sport foarte popular, o modalitate de relaxare extrem de apreciata in Turcia. Antalya ofera conditii minunate pentru practicarea windsurfingului, iar pe plaja poti imprumuta echipament si apela la serviciile instructorilor specializati. 
  • CULTURA
Parfumul caracteristic Orientului te imbie la relaxare si la cunoastere. Turcia o tara fermecatoare, care ofera experiente interesante tuturor categoriilor de turisti. Iubitorii de istorie vor gasi aici vestigiile unor cunoscute civilizatii din vechime. Ankara, capitala Turciei, starneste interesul vizitatorilor prin modernitatea ei plina de contraste (Muzeul Civilizatiilor Anatoliene si Citadela). Restaurantele si cafenelele raspandesc arome atragatoare, iar vanzatorii zambitori ofera la tot pasul o multime de marfuri multicolore.

Nu termina un sejur inTurcia inainte de a:

  • petrece o seara turceasca, cu spectacole ce imbina in mod armonios dansurile traditionale ale cadanelor si ritmurile orientale ale muzicii turcesti cu muzica moderna internationala. Dansurile traditionale, “göbek dans” (dans din buric)
  • incerca gastronomia turceasca, se numara printre cele mai interesante din Europa. Datorita utilizarii unei mari cantitati de legume si fructe in prepararea mancarurilor, precum si echilibrului intre cantitatatea de carne si de garnituri servite, este si una dintre cele mai sanatoase din lume
  • incerca dulciurile si deserturile turcesti cu adevarat divine. Cel mai popular desert este halvaua - preparata din pasta de susan
  • incerca legendara cafea turceasca, cunoscuta inca din epoca Imperiului Otoman. In prezent, cafeaua incepe sa fie inlocuita in preferintele turcilor de ceaiul de orice fel (negru, verde sau de fructe), care se serveste cu foarte mult zahar. Bautura traditionala turceasca este “ayran-ul” - iaurtul racoritor preparat cu sare. Religia Turciei, interzice cu strictete consumul de alcool.
  • vizita Konya este unul dintre cele mai vechi orase din Turcia, care se remarca prin amestecul unic de influente culturale diferite ce si-au pus amprenta asupra lui de-a lungul timpului
  • vizita Troia, binecunoscuta in intreaga lume, atrage in fiecare an mii de turisti doritori sa cunoasca locul unde s-a nascut renumita legenda. In afara de vestigiile arheologice, se afla aici si un muzeu de istorie, precum si o macheta a Calului Troian
  • vizita ruinele Efesului, cele mai intinse si mai bine pastrate vestigii ale unui oras antic
  • vizita Antalya, oras istoric construit pe un versant stancos este centrul litoralului turcesc la Marea Mediterana
  • vizita orasul Istanbul, celebru in intrega lume prin bogatia istoriei si gloria trecuta, se afla chiar la confluenta a doua continente. Trebuie sa vizitezi aici Moscheea Albastra, devenita cel mai cunoscut simbol al Turciei
  • vizita Pamukkale, cu frumusetea teraselor de calcar de un alb stralucitor si micile lacuri albastre
  • vizita Parcul National Koprulu, frumusetea naturii salbatice specifice pentru zonele de clima subtropicala ii va face pe iubitorii naturii sa se simta aici in elementul lor
  • vizita Termal, minunate bai termale istorice. Poti vizita aici baile sultanului, inconjurate de gradini
  • face cumparaturi in bazarurile cu o fascinanta atmosfera orientala, dintre care cel mai mare, Capali Carsi, este un adevarat labirint
Clima
Turcia, prin pozitia ei geografica, are o multime de climate, cu diferente destul de accentuate intre ele. Perioada cea mai buna de a vizita aceasta tara depinde si de zona in care doresti sa mergi. Zonele de coasta din Marea Egee si Mediteraneana au o clima temperat mediteraneana, cu temperaturi calde pe timpul verii, ierni blande si umede. Coasta Marii Negre este o regiune ploioasa cu clima temperat oceanica, aici ploua in majoritatea timpului. In interiorul tarii conditiile climatice sunt mai dure, cu soare si ariditate, muntii impiedica curentii oceanici sa patrunda in interior. Asadar, iernile sunt foarte geroase, dar verile sunt calde.

Best Value
Daca doresti sa eviti aglomeratia din sezonul de varf, cea mai buna perioada de a calatori este in prima jumatate a lui septembrie cand vremea este inca stabila, cu o temperatura a aerului de 30°C, catre sfarsitul lunii se inregistreaza deja o racire accentuata. Din acest moment si pana la jumătatea lui octombrie sunt conditii potrivite pentru excursii prin tara si vizitarea monumentelor istorice. De la jumatatea lunii octombrie incep ploile de durata mai lunga, dar temperaturile sunt in continuare de peste 25°C. 

Best time to go
Cea mai buna perioada de a calatori, din decembrie pana la jumatatea lui februarie, in majoritatea regiunilor Turciei este o vreme foarte rece. Partea de est a teritoriului e in intregime acoperita de zapada, care se pastreaza pe versantii muntilor si in cursul lunilor mai calde care urmeaza. In zonele de coasta, temperatura aerului este in jur de 18°C.
 
Most popular
Majoritatea turistilor vin in Turcia  in lunile, februarie si martie luni ploioase, cu temperaturi intre 15°C si 20°C. La inceputul lui aprilie se inregistreaza o incalzire mai accentuata, care marcheaza inceputul primaverii. 

Hottest
Sezonul turistic incepe in mod oficial in luna mai, cand vremea este deja stabila si nu se mai inregistreaza precipitatii de lungă durata. Temperatura medie a aerului este de 25°C. Luna ideala pentru o vizita in Turcia este iunie, cand vremea e foarte insorita iar temperaturile nu sunt exagerat de ridicate (30°C). Iulie si august, cu temperaturi de pana la 35°C, 40°C, reprezinta punctul culminant al sezonului turistic.

INFORMATII:


Capitala: Ankara
Populatie: 74 mil. loc.
Diferenta de fus orar: ora este aceeasi ca si in Romania, neexistand diferente de fus orar.
Limba: Turca
Moneda nationala: noua lira turceasca (TRY)
                    1 EUR = 2,5 TRY
                    1 TRY = 2 RON

Pasaport si Viza
  • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Republica Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni dupa expirarea timpului de sedere pe teritoriul acestui stat.
Obiceiuri si eticheta
  • In afara statiunilor turistice si a oraselor mari, trebuie sa ai in vedere faptul ca femeile singure sau insotite numai de o alta femeie atrag atentia si pot avea probleme. Nu este recomandabil sa petreci noaptea sub cerul liber sau sa lasi obiectele personale nesupravegheate.
  • Nu este recomandabil, sa accepti, sa scoti din tara diverse pachete, filme, scrisori etc. la cererea unora dintre localnici, deoarece, in caz ca asupra ta este gasit un astfel de obiect considerat a avea legatura cu terorismul, vei fi pedepsiti cu severitate.
  • Turcii sunt in general oameni prietenosi, dar daca sunt confruntati cu o atitudine aroganta din partea turistilor pot avea reactii imprevizibile. De aceea, trebuie sa respecti diferentele culturale si religioase, precum si importanta simbolurilor nationale (de exemplu drapelul Turciei, portretele si statuile intemeietorului republicii Mustafa Kemal Atatürk). 
Bine de stiut
  • cel mai cunoscut loc pentru culturile de lalele este Olanda, aceste flori provin de fapt din insorita Turcie. Lalelele sunt foarte iubite in Turcia si se poate spune chiar ca sunt “flori nationale”
  • pericolul atentatelor teroriste a crescut in ultima perioada, atacurile avand ca tinte principale, fortele de securitate si obiective ale administratiei centrale si locale, dar si civilii, inclusiv in zonele turistice si capitala
  • Turcia se afla intr-o zona seismica foarte activa. Majoritatea cutremurelor au avut loc in sud-estul Turciei, precum si in zona orasului Izmir
  • codul circulatiei rutiere si semnalizarea rutiera in Turcia sunt conforme cu reglementarile internationale
  • Turcia e un adevarat rai pentru amatorii de cumparaturi. In toate centrele turistice exista un bazar acoperit, “bedestan”, cu sute de standuri si tarabe, unde poti gasi o mare varietate de marfuri. Vanzatorii stabilesc pretul in functie de nationalitatea cumparatorului si in functie de infatisarea acestuia
  • cele mai cautate suveniruri din Turcia se numara covoarele din Anatolia, tesute de mana. Foarte apreciate de turisti sunt: obiectele din cupru, ceramica, imbracamintea si incaltamintea originala, multicolora, care se vand la preturi avantajoase. Poti cumpara destul de ieftin si bijuterii din aur
  • fumatorii vor fi incantati de feluritele tipuri de tutun si tigari. Daca vrei sa cumperi narghilea, Turcia este cel mai potrivit loc pentru o astfel de achizitie: preturile sunt avantajoase si poti gasi si un extrem de bogat sortiment de tutun
Evenimente si festivaluri
Cu prilejul sarbatorilor nationale, in Turcia se organizeaza cele mai animate festivitati din Europa, la care participa intotdeauna un mare numar de oameni. Institutiile publice, bancile si magazinele sunt fara exceptie inchise. In afara sarbatorilor nationale, exista multe alte sarbatori religioase.
  • Festivalul Caucazului, una dintre cele mai apreciate festivitati din Turcia are loc in fiecare an la sfarsitul lunii iunie, pe inaltimile de deasupra oraselului Artvin. Dureaza cateva zile si culmineaza cu luptele de tauri
  • sarbatorile religioase musulmane: Kurban Bayrami (sarbatoarea sacrificiului) la inceputul primaverii, si Seker Bayram, la inceputul iernii
  • Festivalul International de Film de la Istanbul, ajuns la cea de-a 27-a editie, se desfasoara intre 5 si 20 aprilie. Pe perioada festivalului se organizeaza, in afara proiectiilor de filme, si concerte, seri dedicate dansului
  • Festivalul de la Selçuk, la inceputul lui mai, turcii se aduna in acest orasel din apropierea Izmirului, unde se desfasoara festivalul culturii si artei turce
  • Troia reinviata, la inceputul lui august se organizeaza sarbatorile misterioasei Troia, rasuna din nou versurile lui Homer si se alege o noua regina a orasului antic
  • Festivalul International de Jazz, in primele doua saptamani din luna iulie, orasul Istanbul este gazda evenimentului muzical, al carui bogat si variat program include si concerte ale unor artisti de renume, cum ar fi Norah Johnes, Led Zeppelin sau Robina Gibba
Religie: musulmana.

Alege una din ofertele de vacanta in Turcia cu charter din Cluj sau Bucuresti.





Filtreaza oferte
Buget
si
Perioada:
calendar calendar
Rating:
Pret:
Turcia  pe scurt
BEST TIME TO GO: mai - octombrie
BEST VALUE: septembrie - octombrie
FUS ORAR: Ora Romaniei
DURATA ZBORULUI:
BUGET: de la 264 euro
VIZA: Nu este necesara viza. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni.
ULTIMELE ARTICOLE din blog